На 19 август 2019 да почерпят

Земетресение от 5,9 в Западния Тихи океан

Двама каякари оцеляха, след като ледник се разцепи пред очите им в Аляска (ВИДЕО)

Анкара наруши многократно гръцкото въздушно пространство

Арестуваха французин, превозвал тялото на жена си в куфар заедно с двете си деца

Пожарът край Реброво е локализиран Няма опасност за населението в околните села, съобщиха от МВР

Служители на БГ ТОЛ намериха двама бежанци, укрили се в багажника на автобус 

Недостиг на гориво, храни и лекарства Прогнозата се съдържа в таен доклад на британското правителство

Съветник на Доналд Тръмп потвърди интереса към закупуване на Гренландия

Километрично задръстване в района на „Дунав мост“

Друсат се с райски газ в заведенията по морето

Тиам готов за ЦСКА

Жена скочи от 14-ия етаж на блок в Бургас

Топ 10 на най-проспериращите пилоти във „Формула 1“

Остава затворен за движение участакът на магистрала „Струма“ между Дупница и Бобошево 

Нова модерна техника ще почиства и поддържа улиците и парковете в Горна Оряховица Новият автопарк включва и водоноска

Шест нови модерни машини обновиха автопарка на Общинското предприятие „Поддръжка, пътна инфраструктура и озеленява“ в Горна Оряховица. Те ще бъдат ангажирани в почистването и поддържането на уличната мрежа и парковете.

Новият автопарк включва водоноска за миене на улиците в града. Машината е съвсем нова, произведена е 2019 г. Има опция през зимата да й бъде монтирано гребло. Така ще бъде натоварена целогодишно. Новата метачна машина, с която ще се почистват улиците е оборудвана с четка и с дюзи за разпръскване на вода, за да не се запрашава при метене. Събраният при метене боклук ще се натрупва в бункер, който след напълване ще бъде изхвърлян. Машината е снабдена и с камера за задно виждане. През зимата при необходимост и на нея ще се монтира гребло за почистване на сняг. Обновеният автопарк допълват и два самосвала, които са втора употреба, но са изключително запазени и функционални. Те са снабдени с бункери за пясък и с гребла. Греблата ще се монтират през зимата за снегопочистване, а през останалото време камионите ще се ползват за извозване на зелена маса до депото в Шереметя. С нова метачна машина ще се почистват пл. „Георги Измирлиев“ и алеите в парковете. Тя има възможност да й бъде монтиран резервоар за вода, за измиване на площада и алеите. Петте машини са марка MAN. Новата техника включва още и багер Hidromek с гребло. На машината може да се монтира също и мулчер за премахване на крайпътна храстова растителност. Багерът ще се ползва и за товарене на зелена маса, а през зимата за товарене на пясък.

За работа с новата техника вече са назначени трима души, предстои назначаването на още трима. От фирмата, поддържаща техниката ще направят обучение на шофьорите. Фирмата ще прави обслужване на автопарка и след определени отработени часове. За всяка от машините е осигурен гараж.

След 15 август новата техника ще бъде включена в графика за почистване на улиците и парковете.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.