Списание „Нешънъл Джиографик“ ще публикува снимки на разложки кукери

Гешев за фалшивите инвалидни пенсии: В основата на проблема е невъзможността НОИ да контролира разходваните средствата от ТЕЛК

Ангелкова: Жирардери не е лобирал за втори лифт в Банско

Защо държавата е като фурна?

Родители в паника след смъртта на 5-годишно момченце от грип, спират децата от градина

Илияна Йотова: Ромският въпрос няма да се реши с насилствени мерки и събаряне на къщи

Германия и Франция подписват нов договор за сътрудничество

Започва Световният икономически форум в Давос

Грипна епидемия в Софийска област и във Варна е в сила от днес

Д-р Ангел Кунчев за починалото дете след усложнение от грип: Няма други съпътстващи заболявания, състоянието му не е било подценено

Облачно време днес, в някои райони и с валежи

ЕК предупреждава в доклад България за порочни практики при продажбата на гражданство

Пожар избухна на два кораба в Черно море, 10 души загинаха

Легализиране на проституцията и притежаването на оръжие иска главният прокурор на Украйна

Великомъченик Славиша

Нова наредба вае облика на София Уреждат зоните за небостъргачи

Главният архитект Здравко Здравков представи пред Столичният общински съвет проекта за Закона за устройство и застрояване на Столичната община.

Столичната община обмисля въвеждането на наредба за дизайн градската среда, която да регламентира начина, по който ще из­глеждат сградите в София. Тя ще предвижда какви дограми ще се използват, къде ще са разположени климатиците или рекламните елементи по фасадите на сградите, какви ще бъдат самите фасади и др.

“Идеята е да се създаде система от стандарти, които да регламентират всички тези изисквания не само към фасадите, а и към градското обзавеждане и елементите на средата. Защото хаотичното разпиляване на рекламата, поставянето не само на климатици, а и на различни типове дограма в момента никъде не е регламентирано”, обясни главният архитект на София Здравко Здравков. За нарушителите за първи път ще има и санкции. Това става възможно с проекта за Закона за устройство и застрояване на Столичната община.

В проекта се предвиждат зони за високо строителство при 7-ми километър на бул. “Цариградско шосе” и в западно направление по бул. “Царица Йоана” срещу Околовръстния път. Възможността за високи сгради около Централна гара също не е отпаднала.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.