Пловдив и Доспат ще строят инсталации за отпадъци

„Галъп интернешънъл“: Почти половината българи бъркат пълния и краткия член

ТИР катастрофира и разля 23 тона зехтин тази сутрин на АМ “Марица” край Харманли

Радев след разговорите с Медведев: Трябва да преразгледаме договорите за производство на съветско оръжие

Младежи от Търновско почетоха паметта на жертвите на тоталитаризма в лагера „Белене“

Медведев: Очакваме премиера Бойко Борисов в Русия

Близо 400 млн. евро достигнаха приходите от международен туризъм

Зрелостниците пишат по темата “Човекът и вярата” върху стихотворението “Вяра” на Вапцаров Седмокласниците преразказват откъс от роман на Бранислав Нушич

Парагвай откри посолство в Ерусалим, следвайки примера на САЩ

Военен уби с нож полицай заради жена

Наркодилър отърва решетките, ще плаща 5000 лв. глоба

Радев на срещата с Медведев: Русия винаги е била стратегически партньор в енергетиката

Показват 22 аквариума с пирани, речни чудовища и риби акробати в Търново 160 обитатели на речните и морски води от 46 вида риби са включени в изложбата „Подводен свят”

Кирил Добрев: БСП няма официална позиция за Таско Ерменков, но работата му е да задава въпроси

ДПС спечели отново кметското място в община Лозница Областният партиен шеф на движението става кмет

Нова наредба вае облика на София Уреждат зоните за небостъргачи

Главният архитект Здравко Здравков представи пред Столичният общински съвет проекта за Закона за устройство и застрояване на Столичната община.

Столичната община обмисля въвеждането на наредба за дизайн градската среда, която да регламентира начина, по който ще из­глеждат сградите в София. Тя ще предвижда какви дограми ще се използват, къде ще са разположени климатиците или рекламните елементи по фасадите на сградите, какви ще бъдат самите фасади и др.

“Идеята е да се създаде система от стандарти, които да регламентират всички тези изисквания не само към фасадите, а и към градското обзавеждане и елементите на средата. Защото хаотичното разпиляване на рекламата, поставянето не само на климатици, а и на различни типове дограма в момента никъде не е регламентирано”, обясни главният архитект на София Здравко Здравков. За нарушителите за първи път ще има и санкции. Това става възможно с проекта за Закона за устройство и застрояване на Столичната община.

В проекта се предвиждат зони за високо строителство при 7-ми километър на бул. “Цариградско шосе” и в западно направление по бул. “Царица Йоана” срещу Околовръстния път. Възможността за високи сгради около Централна гара също не е отпаднала.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.