Нова незабравима нощ за „орлите“

За втора поредна година „Лудогорец“ е на път да реализира своите европейски мечти. След като през изминалата кампания „орлите“ излязоха от групите на Шампионската лига, макар и в посока Лига Европа, сега тимът от Разград отново е на крачка от 1/16-финали във втория по сила турнир. След първите 3 мача българският шампион е лидер със 7 точки и голова разлика 4:1. А съставът на Димитър Димитров тепърва ще има и две домакинства – на „Брага“ и „Истанбул ББ“ в предпоследния пети мач. Португалският тим ще търси реванш още на 2 ноември в Разград след като в четвъртък вечер претърпя неочакван шок при загубата с 0:2. Така „Лудогорец“ постигна първа българска победа като гост в евротуринирите на отбор от Португалия, въпреки че в стартовия състав.... българи липсваха. Единствен Светослав Дяков от родните играчи бе на терена, но в ролята на резерва в заключителните минути.

Румънецът Козмин Моци откри резултата, а през втората част Раул Силва си вкара нелеп автогол. Поражението бе прието като разочароващо на Пиринеите.

„Мачът бе много щастлив за „Лудогорец“ и много нещастен за нас - призна след двубоя треньорът на домакините Абел Ферейра. - Някои решения на съдиите също ни ощетиха. Неприемливо е да се допускат такива грешки на това ниво. В ситуацията, след която ме изгониха, имаше чиста дузпа за нас”.

Ранен гол за „Брага“ бе отменен поради много спорна засада, а през втората част домакините претендираха и за игра с ръка на Абел Анисе в наказателното поле на „Лудогорец“.

Италианският рефер Давиде Маса можеше да удари сериозно по реномето на „Брага“. Срещата бе пред прекратяване след като привържениците на португалския тим обиждаха на расова основа конгоанецът от разградския тим Джоди Лукоки. Съдията предупреди домакините, че нов подобен инцидент ще бъде с фатални за тях последици.

„Срещу „Истанбул ББ“ играхме с една схема, срещу „Хофенхайм“ - с втора, а тук с трета – поясни след успеха Димитър Димитров, треньорът на „орлите“. - Сменихме схемата заради „Брага“. Имат високи нападатели, които играят добре с глава, а техните външни халфове влизат навътре и отварят пространства за крайните защитници. Ние искахме да имаме предимство в центъра на терена. Лесно избрах схемата. Ако бяхме сгрешили, всичко щеше да падне на моите плещи, но аз съм човек, който рискува. Трудно ми е да кажа, че ние сме фаворит за спечелване на групата. Това, че победихме сега ни дава обаче някакво предимство. Но в следващите три мача могат да се разиграят много изненадващи резултати.“

„Българска самба разтърси скалата“, написа водещото издание „O Jogo“. От „A Bola” също не се разграничиха от мнението на колегите: „Бойците бяха изненадани от българската самба“.

За „Брага“ това бе и първо поражение от 7 мача, което прекъсна и серията от 4 поредни успеха във всички турнири.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ