Нова полицейска приемна на Женския пазар

Фандъкова: Ще добавим още 244 камери по основните трасета в столицата

Женският пазар вече разполага с нова полицейска приемна – заедно с общинското дружество „Пазари Възраждане“ предоставихме помещението и осигурихме оборудването му, написа в профила си във фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова. Основните ни усилия след цялостния ремонт и реконструкция на Женския пазар са насочени към подобряване на сигурността. „Пазари Възраждане“ изградиха система за видеонаблюдение с 61 камери и имат собствен център с 24-часово дежурство.

На пазара по мое разпореждане има постоянен патрул на Общинска полиция, както и екип на СДВР, на които благодаря за партньорството. Благодаря и на гражданите, които живеят в района и с които работим заедно още от проекта за реконструкция на Женския пазар. Кметът на район „Възраждане“ г-жа Savina Savova работи изключително активно за възстановяване на старите сгради на София в района – до момента са възстановени З8 сгради-паметници на културата. На територията на общината има 110 изнесени приемни на полиция, като настоях специално за полицейски приемни на Женския пазар и на територията на Централна гара, защото постоянното присъствие на полиция е много важно.

В момента е в ход процедурата за разширяване на системата за видеонаблюдение с още 244 камери по основните трасета, свързани и с европредседателството и свързването на всички камери в София в единна система, която да се наблюдава от Столична община и МВР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България