Нова пушка донесла медала на Влади Илиев

Новата пушка била в основата на най-големия български успех в биатлона след олимпийската титла на Екатерина Дафовска. Владимир Илиев спечели сребърен медал на световното първенство в Йостерсунд (Швеция), при това в индивидуалното състезание на 20 км, където стрелбата има най-голяма тежест.

„Новата пушка бе специално поръчана за мен, стрелях много с нея през лятото – призна Илиев. - В началото на сезона резултатите ми не бяха много добри, но беше въпрос на време стрелбата да се комбинира с доброто ми бягане. Винаги съм знаел, че ако я подобря, ще взема медал. Хората, които разбират от биатлон, знаят, че и на предишните световни първенства имах шансове. Този успех е връх на всичко, за което съм работил през годините. Но не се чувствам уморен. Мисля, че ще имам сили да стартирам във всички състезания през следващия сезон и да подобря резултатите си.“

Програмата за подготовката на националните отбори все още не е готова, тъй като зависи от допълнителното финансиране, което федерацията очаква да получи от Министерството на младежта и спорта. Дафовска, сега президент на централата, изготвя 3-годишна програма за развитие на най-успешния ни зимен спорт. Със сигурност биатлонистите ще имат поне два лагера на Белмекен.

„Този резултат на Владимир Илиев не е случаен, много съм щастлива, че имаме такова постижение“, добави олимпийската шампионка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт