Нова спортна площадка откриха в Пловдив

Нова спортна площадка в Дома за деца, лишени от родителска грижа "Княгиня Мария-Луиза" в Пловдив беше открита днес на празнично тържество. Тя е специален подарък възпитаниците на социалния дом в навечерието на 1 юни - Международния ден на детето. В присъствието на заместник-кмета по спорта, младежките дейности и социална политика Георги Титюков, кмета на район "Централен" Георги Стаменов, футболните легенди Петър Зехтински, Славчо Хорозов и бившия ФИФА рефер Атанас Узунов, общински съветници, и дарители беше прерязана лентата на чисто новото съоръжение, предназначено за футбол и лека атлетика.

"На мястото на старите порутени сгради, сега има модерен терен, където децата могат да тренират", сподели директорът на Дома Дарина Кукева. Тя бе горда от факта, че първите събрани средства са дошли от продажба на сборник с есета от самите деца, организирани са и различни благотворителни инициативи, а младежи са изрисували цветни графити по стените на игрището. "Благодаря на социалните работници, които приемат всеки свой работен ден като кауза, които полагат големи усилия, за да подготвят нашите деца – бъдещето на Пловдив, бъдещето на България", заяви в словото си зам.-кметът Георги Титюков и пожела много весели игри, а хората с големи сърца да не спират да подкрепят социални каузи. "Пожелавам някой от Вас да е следващият талант във футбола като Стоичков, Зехтински или Славчо Хорозов", каза Атанас Узунов, кум на Христо Стоичков.

За награда децата получиха две топки с автографи на хората, които им помогнаха да изградят игрището. Почетна обиколка с българския флаг на пистата направи голямата надежда на пловдивската и българската лека атлетика Лили Георгиева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България