Нова тежка санкция грози “Левски“

 

Нова тежка санкция заради феновете е на път да сполети ръководството на „Левски“ през този сезон. Само 2 седмици след като „сините“ бяха глобени с 19 000 лева от БФС за издигната свастика в дербито с ЦСКА, сега столичният тим може да бъде разследван и за расистки скандал.

Това се случи по време на двубоя с „Лудогорец“ от седмия кръг на плейофната фаза, загубен от домакините с 1:3.

Привържениците на „сините“ отправиха на няколко пъти маймунски звуци към чужденците от „зелените“. Грозният инцидент се разигра през второто полувреме, когато „орлите“ атакуваха вратата на „сините“ откъм сектор „Б“, където по традиция стоят най-върлите фенове на „Левски“.

Сектор „А“ на съоръжението пък остана затворен именно заради въпросния нацистки символ, издигнат срещу „червените“ миналия месец на националния стадион, което генерира допълнителни загуби за клуба.

По подобен начин през 2014-а на „Георги Аспарухов“ бяха задължени да платят 37 500 лева за скандирания на дискриминационни думи за цвят и раса от страна на публиката по време на двубоя с "Литекс".

Сега евентуалната санкция зависи изцяло от главния делегат на мача от вторник вечер - Валентин Драгомиров, и по- конкретно дали той е описал случая в доклада си.

Расистки скандал имаше и в мач от Втора професионална лига между отборите на „Оборище“ и „Лудогорец“ II, където Ели Маркес от тима на Панагюрище обвини Светослав Дяков в неспортсменско поведение. Според бразилеца капитанът на „орлите“ и българския национален отбор го е обидил на „маймуна“ и „мангал“ при една наглед спокойна ситуация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ