Започваме учебната година и отбелязваме Деня на София със „Зареди карта – стани читател“

Стартира седмото издание на инициативата „Стара хартия за нова книга“

„Меден рудник“ на хоро, празнува 99 години

Легенди се носят за любовния живот на Видин Даскалов През 2019-а се навършиха 90 години от рождението на великия оперетен артист

Борис Джонсън: Великобритания ще се освободи от оковите на ЕС като Невероятния Хълк

Поне един човек е загинал при стрелба в Торонто (СНИМКИ)

Мая Манолова: Подкрепата за мен означава да застанеш срещу модела на управление

6 млн. евро за митичната кола на Джеймс Бонд Aston Martin DB5 продаден на търг

Пожарът край Сухото езеро в Рила е локализиран

Винсент Касел и Тина Кунаки: Романтиката продължава

Цецо Елвиса: Само Емил Димитров се равнява с Краля

Майка загина, дъщеря й е ранена след взрив на такси на бензиностанция

Кой е открил Америка според блондинките?

Жертвите на наводненията в Испания станаха 6 (ВИДЕО)

Едуард Сноудън е подал молба за убежище във Франция

Нова улица и два парка правят в най-зеления район на Пловдив

Нова улица и два парка ще бъдат изградени в най-зеления район на Пловдив – „Западен“, през 2017 г., предвижда капиталовата програма, изготвена от райкмета Димитър Колев и екипа му. Новата улица ще свързва кварталите „Остромила“ и „Прослав“, ще е дълга над 2 км, ще започва от разклона на ул. „Остромила“ с бул. „Коматевско шосе“ и ще достига до ул. „Елена“. Ширината на новата улица, за чието проектиране целево са осигурени 40 000 лв., ще е 12 метра, в които влиза и изграждането на велоалея.

С 350 000 лв. до края на февруари започва изграждането и на парк „Розариума“, който ще се намира в непосредствена близост до новия зоопарк. Върху площ от 8 дка ще бъдат изградени нови детски и спортни площадки, атрактивни съоръжения за игра, въжени пирамиди, чешма, фонтан, беседки, барбекюта, пейки и ще бъде монтирано осветление. До края на тази година трябва да бъде довършен и парка в района на Акациева горичка. Нов парк е предвиден да се изгради и на мястото на старата Гарнизонна фурна, за чието събаряне и разчистване обаче трябва да бъдат отпуснати над 350 000 лв. от бюджета на Община Пловдив. От Голяма община трябва да дойдат средства и за изграждането на още една нова пътна отсечка в район „Западен“, която ще свързва бул. „Пещерско шосе“ с гребния канал след отчуждаване на имотите, попадащи по трасето за отпушване на тупика по ул. Рая“.

В район „Западен“ планират и изграждането на два многоетажни паркинга. В район „Тракия“ на Пловдив пък възнамеряват да издигнат осеметажен паркинг върху общинска земя в микрорайон А8. Това е един от 15-те инфраструктурни проекта, които райкметът Костадин Димитров и екипът му искат да реализират през 2017 г. Сред тях е и изграждане на нова улица до бул. „Освобождение“, разширение на парк „Лаута“ и др.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.