Нова улица и два парка правят в най-зеления район на Пловдив

Нова улица и два парка ще бъдат изградени в най-зеления район на Пловдив - "Западен", през 2017 г., предвижда капиталовата програма, изготвена от райкмета Димитър Колев и екипа му. Новата улица ще свързва кварталите "Остромила" и "Прослав", ще е дълга над 2 км, ще започва от разклона на ул. "Остромила" с бул. "Коматевско шосе" и ще достига до ул. "Елена". Ширината на новата улица, за чието проектиране целево са осигурени 40 000 лв., ще е 12 метра, в които влиза и изграждането на велоалея.

С 350 000 лв. до края на февруари започва изграждането и на парк "Розариума", който ще се намира в непосредствена близост до новия зоопарк. Върху площ от 8 дка ще бъдат изградени нови детски и спортни площадки, атрактивни съоръжения за игра, въжени пирамиди, чешма, фонтан, беседки, барбекюта, пейки и ще бъде монтирано осветление. До края на тази година трябва да бъде довършен и парка в района на Акациева горичка. Нов парк е предвиден да се изгради и на мястото на старата Гарнизонна фурна, за чието събаряне и разчистване обаче трябва да бъдат отпуснати над 350 000 лв. от бюджета на Община Пловдив. От Голяма община трябва да дойдат средства и за изграждането на още една нова пътна отсечка в район "Западен", която ще свързва бул. "Пещерско шосе" с гребния канал след отчуждаване на имотите, попадащи по трасето за отпушване на тупика по ул. Рая".

В район "Западен" планират и изграждането на два многоетажни паркинга. В район "Тракия" на Пловдив пък възнамеряват да издигнат осеметажен паркинг върху общинска земя в микрорайон А8. Това е един от 15-те инфраструктурни проекта, които райкметът Костадин Димитров и екипът му искат да реализират през 2017 г. Сред тях е и изграждане на нова улица до бул. "Освобождение", разширение на парк "Лаута" и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони