Новият ансамбъл: Още не сме „златни момичета“

Състезателките от новия състав на националния ансамбъл по художествена гимнастика спечелиха златен медал още в първото си участие, но не искат да бъдат сравнявани с предшественичките си. Те заслужиха титлата на пет обръча на Гран при на Русия, побеждавайки домакините и Египет.
„Бяхме на стълбичката, слушахме химна, но не можем да кажем, че сме златни – твърди Симона Дянкова. – Пред нас има много дълъг път. Много се притеснявахме, защото ни беше първо състезание. Когато излязохме на килима, всичко премина. Има големи очаквания към нас, но гледаме да не обръщаме внимание и да си вършим работата.“
Треньорката Весела Димитрова разби митовете, че гимнастичките почти не се хранят и че тормозът е ключът към майсторството в ефирния спорт.
„Ядат шоколад и баница, но по схема – разкри тя. – Спазват специален хранителен режим и се хранят доста здравословно. По цял ден сме заедно, те са ми като дъщери. След тренировка ставаме други хора.“

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.