Новият Галактикос струва 600 млн. евро

Испанският гранд "Реал" (Мадрид) ще инвестира около 600 млн. евро за нов галактически отбор. Подмяната на играчите е най-важното условие, поставено от Зинедин Зидан за неговото завръщане на "Сантяго Бернабеу". И шефът Флорентино Перес даде дума да го изпълни.

Нещо повече - треньорът не се съмняваше, че това ще се случи. "Реал" дори похарчи първите 100 млн. евро още преди отварянето на трансферния прозорец. Бяха привлечени централния защитник Милитао и бразилското крило Родриго.

През първата седмица на сделките, клубът взе сензацията от Бундеслигата Лука Йович за 60 млн. евро от "Андерлехт". И "Реал" няма да спре до тук със сделките - следващите нови се очаква да бъдат Еден Азар от "Челси" и защитникът Феран Менди от "Лион".

Медиите в Англия и Испания разкриха, че "сините" от Лондон са приели офертата за Азар и той е сигурен за "Реал". "Челси" ще получи 100 млн. евро, но съществува съвсем реална възможност сумата да нарасне с още 46 млн. от различни бонуси. Разговорите за бранителя на "Лион" също се смятат за финализирани. "Реал" ще плати 50 млн. евро за Менди.

А в списъка с желания на Зидан са още Пол Погба от "Манчестър Юнайтед", Кристиан Ериксен от "Тотнъм" и Дони ван де Беек от "Аякс".

Само за двамата полузащитници от Острова се смята, че "Кралския клуб" ще плати поне 230 млн. евро общо. Ериксен вече заяви, че е готов за нова крачка, а Погба е сочен за главен виновник за кризата в съблекалнята на "Юнактед". Талантът от "Аякс" пък е оценяван на 60 млн. евро, които "Реал" няма притеснения да даде.

"Нашата идея е да бъдем по-силни в атака от следващата година - каза Зидан. - Имам много ясно разбиране за това какво искам - определени играчи с конкретни профили. Въпреки това нямам пълната власт при трансферите. Аз съм треньор, а над мен са други важни хора, както и нашият президент. Важното е, че работим заедно и в екип".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят