Новият график на влаковете влиза в сила от днес

Снимка: Архив

Новият график на влаковете влиза в сила от днес, предаде БНР. Има промени  в часовете на някои тръгващи и заминаващи влакове. Най-големият проблем както за пътуващите, така и за ръководството на БДЖ е графикът на регионалните композиции.

И тази година композициите от малките села и градове до по големите населени места предизвикват недоволството, защото за пореден път се оказва, че няма достатъчно влакове. Причините затова са: липсата на подвижен състав и ограничената държавна субсидия на БДЖ. От там посочват, че към момента разписанието е направено така, че да се съобразява с гарите, от които пътуват повече хора и допълват, че ще има промяна в графика, където това е необходимо и възможно.

Преди дни инициативна група обяви, че е събрала над сто подписа срещу новото разписание на БДЖ, което предвижда промяна  в графика на движение на влака Стара Загора - Горна Оряховица, заради която няма да могат да се прибират от работа.

От БДЖ увериха, че на 19 декември ще бъде осигурен друг влак по старото разписание. От ръководството на железниците посочват още, че  ако някъде трябва да се спре железопътното движение, по конкретния маршрут ще бъдат осигурени автобуси.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България