Kосмическият кораб Dragon достави коледни подаръци и пивоварна на МКС

Ресторантите в Саудитска Арабия вече без отделни входове за мъже и жени

Нено Димов: Париж e по-замърсен от София, но това не ни успокоява

Костов пак игра за „Левски“ след четири месеца

Тръмп: Северна Корея може да загуби всичко заради враждебността към САЩ

АБВ пише на „Булгартрансгаз” за „Турски поток” Питат за конкретен пусков срок

Опозицията в Беларус на протест срещу задълбочаващата се интеграцията с Русия

Ски зона Банско пусна писти заради студентите

„Икар от Кочериново” грабна наградата за дебют

Съдят старец за убийство с бастун след запой

ВАР все по-близо до Първа лига

Продават резиденция за рекордните 6,5 млн. евро Пура бар и библиотека привличат купувачите

Защитата на ЦСКА №1 в елита

Джонсън призна грях – карал колело на тротоара Ново проучване отново дава мнозинство за торите

Шефът на БНБ: Икономическият растеж в България е един от най-високите в ЕС

Новият кмет Станислав Владимиров: Некомпетентно управление на ВиК докара водния режим в Перник

Снимка: БТВ

Некомпетентно управление на ВиК е причината за водния режим, пред който се изправя Перник, смята новоизбрания кмет на града Станислав Владимиров.

„Ако беше реагирано по-рано, нямаше да бъдем изправени пред тази катастрофа, пред която сме изправени сега“, заяви Владимиров по БТВ.

Все още не е известно какъв ще е водният режим – целодневен или частичен, отбеляза кметът на Перник. „Не чувам никаква конкретика от управителя на ВиК. Дали въпросният господин има нужната квалификация, за да управлява подобна структура“, попита кметът.

Според него не може кризата с водата в Перник да се обяснява със сушата, защото през юни месец в Чуйпетльово, където е вододайната зона на Перник, са паднали 135 литъра дъжд (на кв.м), което е повече от предходни години.

Владимиров е категоричен, че ще провери поддържана ли е водата в язовир „Студена“ на определено ниво, за да бъде извършен ремонтът на негова стена по сухия способ.

Новият кмет на Перник коментира и проблемът със замърсяването на язовир „Пчелина“, което отдаде на „един ВЕЦ, който е превърнал язовира в утайник“. „Обещал съм бързи стъпки за спиране на замърсяването на река Струма и няма да направя компромис“, заяви Владимиров.

Компромис той няма да направи и с чистотата на въздуха на Перник и няма да позволи в ТЕЦ „Република“ да се използва друго гориво, освен въглища. Що се отнася до горене на биомаса в топлоцентралата, Владимиров смята, че скандинавските страни са доказали нейната стойност като гориво, но на цената на големи екологични инвестиции, които компаниите тук не са готови да извършат.

Новият кмет на Перник е категоричен, че една от първите му крачки ще бъде ревизията на предходното управление, за да знае на каква основа стъпва. „Едно от нещата, които ще бъдат оповестени, е какво е станало с тролейбусната мрежа в Перник и къде са средствата от нарязването й. Стопанското развитие на града ще е основа за неговия просперитет“, категоричен е Владимиров, който даде пример с общини като Божурищ и Елин Пелин и припомни времето, когато софиянци са идвали да работят в Перник.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.