Новият министър на енергетиката Николай Павлов прие поста от Теменужка Петкова

„Осъзнавам отговорността да поема поста министър на енергетиката и основната цел на моята работа ще бъде запазване на енергийната стабилност на страната и нормално функциониране на сектора“ – с тези думи служебният министър на енергетиката Николай Павлов пое поста от своята предшественичка Теменужка Петкова.

В първото си изявление пред медиите като министър г-н Павлов очерта запазването и подобряването на финансовата стабилност на държавните енергийни дружества, продължаването на процеса на либерализация на електроенергийния пазар и проектите за диверсификация на източниците и маршрутите за доставка на енергийни ресурси като основни приоритети в своята дейност.

Министър Павлов получи от Теменужка Петкова доклада на Световната банка за либерализация на електроенергийния пазар и се ангажира с неговото публично обсъждане. „Досегашният ми опит ме е научил, че активният диалог с потребителите ни прави по-добри, а това е от полза за всички“, каза той.

Теменужка Петкова изрази удовлетворението си от факта, че човек от досегашния екип ще заеме поста министър на енергетиката. „За мен тази номинация е и оценка от страна на президента Радев за работата на Министерството на енергетиката през последните две години“, каза тя. По нейните думи запазената приемственост в сектора е гаранция за спокойната и сигурна работа на енергийната система.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика