Фалстарт на делото срещу Ченалова

Съдът в Румъния определи като неприемливи части от промените в правосъдното законодателство

Предсрочни президентски избори във Венецуела до края на април

Еманюел Макрон ще се срещне с Доналд Тръмп края на април

Разпитаха американския правосъден министър във връзка с евентуалната руска намеса на изборите в САЩ

Българският филм „Ага“ ще закрие кинофестивала „Берлинале“

Организацията “Шалом”: Законът трябва да осигури право на собствена изява

Екатерина Захариева: ЕК е отпуснала средства за комуникационната сигурност на Западните Балкани

Хиляди левове се харчат за спасителни акции у нас

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в сряда, 24 янури 2017

Човек е убит след стрелба в гимназия в Кентъки

Обявяват грипна епидемия в областите Стара Загора и Видин, и в община Бобов дол

Пишат некролога на хартиената администрация В момента от бизнеса и гражданите за 1422 предоставяни услуги искат 5985 документа

Огромен пожар лумна в стар военен корпус в центъра на Велико Търново Предполага се, че клошари са подпалили изоставената сграда

Бисер Петков представи приоритетите на Българското председателство пред ЕП

Нено Димов е бил заместник на Евдокия Манева при Иван Костов

Новият министър на околната среда и водите, оповестен от списъка на третия кабинет на Борисов, Нено Димов е роден в София на 20 септември 1964 година. Завършва Френска езикова гимназия – София през 1983, а през 1990 година и Факултета по математика и информатика на СУ „Климент Охридски“, където се дипломира като магистър по математика.

От 1991 до 1993 година работи в Националния център за околна среда и устойчиво развитие, като специалист в направление „Информационно обслужване и печат“, а в периода 1993-1996; началник отдел „Проектиране и програмиране“ в ИОП, 1996-1997; ръководител на проекта на ЕС „КОРИН Въздух“, член на работната група на UN/ECE по емисионни инвентаризации, 1992-1997; доктор по физика 1997.

През 1997 година става Главен секретар на Министерството на околната среда и водите. В кабинета на Иван Костов е и заместник-министър на околната среда и водите.

Бил е член на УС на Европейската агенция по околна среда, а в периода 1999 – 2001 година е главен преговарящ за Околна среда в преговорите за членство в ЕС.

Директор на дирекция „Програмиране и информация“ към ИАОС, 2001-2002; научен сътрудник І ст. в БАН, 2002.

Политическата му кариера започва през 2001 година, когато е заместник-председател на общинската организация на СДС в Овча Купел. Димов е сред учредителите на партия Демократи за силна България и член на Националното ръководство на ДСБ.

Депутат от София е в 40-ото Народно събрание от Парламентарната група на ДСБ. Бил е член на Комисията по икономическа политика; член на Комисията по бюджет и финанси.

Има 14 участия с научни доклади в международни конференции в Европа и САЩ и 8 участия в дългосрочни международни проекти, 1992-2003.

Ползва френски и английски език.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.