Новият председател на СРС Александър Ангелов встъпи в длъжност

Снимки: Благой Кирилов

Новият председател на Софийския районен съд Александър Ангелов встъпи в длъжност. При представянето му председателят на Софийския градски съд Калоян Топалов нарече "впечатляващ" единодушния му избор от членовете на съдийската колегия на ВСС, предаде БНР.

На церемонията Топалов каза още, че тези 14 на 0 гласа, които получи във вторник Ангелов, са много задължаващи, още повече, че от него се очаква да реши големите проблеми на Софийския районен съд и да отговори на високите обществени очаквания, както на служителите и магистратите там, така и на обществото. На няколко пъти беше коментирана необходимостта да бъде променен радикално имиджът на Софийския районен съд, като Калоян Топалов коментира, че според него, този имидж е такъв, какъвто той е заварил - отношението към Софийския градски съд преди две години, когато го оглави. Новото ръководство на Софийския районен съд получи вече подкрепата на Висшия съдебен съвет. "Време е да получи подкрепата и на магистратите, и на обществото", каза още Калоян Топалов.

Ангелов лаконично обеща да работи, за да бъдат равнопоставени всички съдии и да се решат проблемите, включително препоръката да бъде подобрен имиджът. Той обеща да обедини усилия на съдии и на служители, за да преодолеят всички, включително и битови проблеми, с които е известен Софийския районен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право