Нови бури ни очакват и днес

Снимка: Архив

И през деня облачността над България ще бъде предимно значителна.На места, предимно в планиниските райони и в югоизточната половина на България, ще има условия за краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Вятърът все още ще се усеща. Ще бъде предимно до умерен от северозапад, на моменти ще се усилва и повече.Максималните температури днес ще бъдат предимно между 18 и 23 градуса.

В петък сутринта ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има увеличения на облачността. Дневните температури ще се повишат. В събота и неделя с югозападен вятър ще остане сравнително топло, но облачността от запад ще се увеличи и в Западна България дневните температури ще са малко по-ниски. Ще започнат превалявания - през първия ден след обяд само на отделни места в западните райони и Рило-Родопската област, в неделя - на повече места в Западна и Централна България. В неделя в Източна България южният вятър ще се усили, ще има повече слънчеви часове и температурите все още ще са високи.

В понеделник, на Гергьовден, вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне бързо и чувствително захлаждане, което до вечерта ще обхване Западна и Централна България. Там ще има и интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури.

Във вторник ще бъде доста ветровито и хладно, предимно облачно, на места с валежи. Най-висока е вероятността за значителни количества валеж в източните райони, в Централна Северна България и в южната част на Родопите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето