Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Нови детски площадки за децата на Омуртаг

Готви се ремонт на сградата на стадиона

Цялостно обновяване сградите на две детски градини готви местната администрация в Омуртаг, съобщи кметът Ешреф Ешрефов. Още в стартовата година на първи си мандат той започна обновяване на материалната база в сферата на образованието и изграждане на детски площадки, отговарящи на съвременните изисквания.

Вече е изготвено техническо обследване на сградите на детската градина в село Камбурово и една в Омуртаг. Предстои проектиране, включително и обновяване на площадките и кътовете за игри. За тях са изготвени инвестиционни проекти, уточнява кметът.

През миналата година беше изградена комбинирана детска площадка в Омуртаг. Тя включва площадка за ползватели до 3 години и втора за деца от 3 до 12 години. В кътовете за игри, които са на ул. „Волга” в Омуртаг, са вложени 61 600 лв.

 Изграждане на нови детски площадки и спортни съоръжения започна кметът Ешрефов още в стартовата година на първия си мандат.

Изграждане на нови детски площадки и спортни съоръжения започна кметът Ешрефов още в стартовата година на първия си мандат.

В момента се довършва и площадка в централната част на града, която е за деца до 3-годишна възраст. Там тече полагане на настилката, предстои монтиране на оградата.

Има проектна готовност за изграждане на детски площадки също и в селата Долно Козарево, Церовище, Звездица, допълва Ешрефов.

В програмата си за тази година той е записал и подготовката на проект за изграждане на спортна площадка на открито в града, която ще бъде комбиниран тип ще даде възможност за различни спортове.

Вече е възложено техническо обследване на спортната сграда на стадиона, която не се използваше активно, тъй като се нуждае от сериозен ремонт. Предстои изготвянето на техническата документация, за да се кандидатства за цялостна реконструкция.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.