Голф комплексът до Елин Пелин има нов собственик Имотът е продаден на българска компания, собственост на бизнесмена Мирослав Печев

Над 3000 софиянци дават жилищата си на туристи Броят на обектите, предлагани чрез Airbnb, расте с 80% годишно

Два изтребителя „Юрофайтър“ се сблъскаха в Германия, един пилот е загинал

Холандия без мобилни и стационарни телефони заради авария

Буря отнесе покрива на кооперация в Пловдив

Наредба ще доведе до хаос в туризма Нормативният акт не прави разлика между продажба и плащане в сектора на услугите

Двоен стандарт при 30% от храните в ЕС Кока - колата с глюкоза и повече калории у нас

Аварийно-спасителни екипи в Пловдив са реагирали над 40 сигнала заради дъждовете В София пожарникари са отработили 42 сигнала

Ханде Ерчел ще става леля

Тръмп обяви строги санкции срещу Иран, засягат и върховния лидер аятолах Али Хаменей

Ролс Ройс губи клиенти сред родните милионери Броят на Поршетата в страната нарасна с 10% само за година

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 25 юни 2019

Вдигат пенсиите на 2,13 млн. българи Увеличението ще е с 5,7%, най-високата става 1200 лева

Еленко Божков: Блокът на „ТЕЦ Марица – изток 2“ няма да може да работи на въглища дълго време след пожара

Проф. Христов: Комунизмът в учебниците по история е представен манипулативно

Нови детски площадки за децата на Омуртаг

Готви се ремонт на сградата на стадиона

Цялостно обновяване сградите на две детски градини готви местната администрация в Омуртаг, съобщи кметът Ешреф Ешрефов. Още в стартовата година на първи си мандат той започна обновяване на материалната база в сферата на образованието и изграждане на детски площадки, отговарящи на съвременните изисквания.

Вече е изготвено техническо обследване на сградите на детската градина в село Камбурово и една в Омуртаг. Предстои проектиране, включително и обновяване на площадките и кътовете за игри. За тях са изготвени инвестиционни проекти, уточнява кметът.

През миналата година беше изградена комбинирана детска площадка в Омуртаг. Тя включва площадка за ползватели до 3 години и втора за деца от 3 до 12 години. В кътовете за игри, които са на ул. „Волга” в Омуртаг, са вложени 61 600 лв.

 Изграждане на нови детски площадки и спортни съоръжения започна кметът Ешрефов още в стартовата година на първия си мандат.

Изграждане на нови детски площадки и спортни съоръжения започна кметът Ешрефов още в стартовата година на първия си мандат.

В момента се довършва и площадка в централната част на града, която е за деца до 3-годишна възраст. Там тече полагане на настилката, предстои монтиране на оградата.

Има проектна готовност за изграждане на детски площадки също и в селата Долно Козарево, Церовище, Звездица, допълва Ешрефов.

В програмата си за тази година той е записал и подготовката на проект за изграждане на спортна площадка на открито в града, която ще бъде комбиниран тип ще даде възможност за различни спортове.

Вече е възложено техническо обследване на спортната сграда на стадиона, която не се използваше активно, тъй като се нуждае от сериозен ремонт. Предстои изготвянето на техническата документация, за да се кандидатства за цялостна реконструкция.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.