Хакнаха сайтовете на летищата в Бургас и Варна

Концесионери лъжат с чадърите на плажа Заради шмекерии туристите няма да се върнат по морето

Планински спасители свалиха жена със счупен крак от Витоша

Главният редактор на „Труд“ Петьо Блъсков: Всеки ръководител на високо равнище трябва да има мозъчна група, но да не е съставена от известни социолози

България с над 800 медала от олимпиади по природни науки Учредяваме международните състезания по физика и астрономия

Алпинист се отказа от върха, за да спаси живот В самото подножие на връх Ленин в Памир Георги Илков-Темето жертва мечтата си

Верижна катастрофа с 4 коли предизвика задръстване на път Е-79 край Симитли

Председателят на касата Жени Начева: Частните фондове и НЗОК с еднакви здравни услуги

Индия ще направи втори опит да изстреля космически апарат към Луната

Кметът на Разлог вдигна сватба на сина си (СНИМКИ)

Започна умъртвяването на 17 000 прасета от свинекомплекса в село Николово

Фалшив изумруд? Няма грешка с малахита

249 са кандидат-студентите за новия Факултет по медицина Първото класиране ще бъде обявено на 5 август

Форбс: Хакери са откраднали огромно количество данни от федералната служба за сигурност на Русия

Пендаровски: Комисията за историческите въпроси между Северна Македония и България е в задънена улица

Нови електронни услуги в детските градини в Пловдив

Община Пловдив въведе в детските градини нова електронна система, чрез която се отразяват присъствията и отсъствията на малчуганите в групите, начисляват се автоматично дължимите такси за посещение и се проследяват куп натурални показатели, необходими за административните дейности.

Освен оптимизиране на работата на администрацията има нововъведения и за родителите – те вече получават по електронната поща писма с дължимите суми и сроковете за плащането им, както и информация за обявени карантини за инфекциозни заболявания в посещаваните от децата им групи.

По-бързо се осъществява и самото плащане на място в забавачките, като квитанциите за платени суми ще се разпечатват директно от новата система. Тя стартира с въвеждане на данните за присъствия и отсъствия на децата в електронните дневници за месец януари.

Отразяването им е достъпно и за учителите и служителите от детските градини, като разработката осигурява лесно и бързо въвеждане на информацията. След първоначалното запознаване със системата и проведеното обучение на представители на детските градини, всички в срок се справиха с генерирането на таксите за януари. Родителите, предоставили адреси на лични електронни пощи в системата за прием, вече получиха първите писма от новата електронна система.

В средата на 2017 г. в Пловдив ще заработи и електронна система за прием в първи клас, която ще улесни значително родителите. Общинският съвет вече прие единни правила за прием, като първото класиране за училищата ще е през месец юни.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.