Нови камери подобряват сигурността в търновските села

Нови камери подобряват сигурността в селата Шереметя и Малки Чифлик. Системите за видеонаблюдение са осъвременени по проект на Община Велико Търново, а финансирането е осигурено по инвестиционната програма.

Устройствата позволяват 24-часово заснемане в детайли и разчитането на регистрационните номера на всички автомобили денем и нощем, дори при дъждовно време. Данните се предават в реално време както в кметствата, така и в Областната дирекция на МВР, с която е съгласуван процесът по обновяване на видеонаблюдението.

Заместник-кметът на община Велико Търново проф. Георги Камарашев се увери във функциониращата система в с. Шереметя. Пет камери снимат в детайли трафика по главния път София – Варна, както и случващото се в района на кметството, спортната площадка и трасето към Регионалната система за твърди битови отпадъци.

Видеонаблюдението ще бъде обновено и в други населени места от община Велико Търново. Освен нови снимачни устройства, се подменят също и елементите от мрежата. Целта е да се гарантират в максимална степен сигурността на местните жители, да се противодейства още по-ефективно на битовата престъпност и да се контролира автомобилното движение.

Коментари

Задължително поле