Нови кувьози чакат в отделението по неонатология в УМБАЛ „Пловдив“

Нови кувьози, монитори, перфузори и ултразвукови апарати 2D и 3D очакват да получат отделението по неонатология в УМБАЛ „Пловдив“ (бившата Окръжна болница). Апаратите и техниката са осигурени по проект „Инициативи за обществено здраве“ на МЗ за подобряване качеството на пренаталната диагностика и неонаталните грижи.

Средствата са осигурени по европейски програми. В отделението в Университетска болница „Пловдив“ ще бъдат доставени транспортен кувьоз и такъв за интензивни грижи за новородени и недоносени деца с екстремно ниско тегло. Медицинската апаратура е предназначена за оказване на спешна медицинска помощ на високорискови бебета.

Програмата БГ 07 „Инициативи за обществено здраве“ се осъществява с подкрепата на Норвежкия финансов механизъм и финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Основната цел на проекта е да допринесе за намаляване броя на децата с вродени заболявания и намаляване на детската смъртност.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.