Блокираната българка в хотел в Тенерифе: Не ни разрешават да излизаме

До 10 000 лв. ще струват на общините всеки километър път без винетка

Унищожиха невзривен боеприпас, открит край Ямбол

ВАР още от старта на идния сезон

Осъдиха 80-годишна варненка за телефонни измами Баба Веселинка паднала в капана след опит да прибере пари от прокурор

Стопанската академия е единственото българско висше училище със сертификат от Европейската комисия Той е за магистърска програма по митнически контрол

Президентът Радев: От правителството зависи въвеждането на еврото да бъде с икономическа и социална интеграция

Превозвачите връщат наети устройства за тола след три месеца Прекратяват контактите по-рано при промяна в собствеността на камиона или автобуса

Външно потвърди: Българско семейство е под карантина в хотел в Тенерифе, в контакт с тях сме

8 ученици от Кърджали се прибират по спешност от Италия заради коронавируса

Българска асоциация на заведенията опроверга Борис Бонев за незаконно строителство на „Витошка“

Никол Шерцингер във фатално черно

Варна влиза в онлайн платформа за българите в чужбина

Гърция издаде законодателен акт за преодоляване на коронавируса

Уайлдър иска реванш през лятото

Нови оръжия за 3,3 млрд. лева Дадоха старт на проектите за модернизация на войската

Кабинетът предлага на парламента да одобри инвестиционни разходи за превъоръжаване на армията на стойност почти 3,3 млд. лв. Вчера на редовното заседание министрите приеха проекти за придобиване на нов тип изтребители за родните ВВС и на закупуване на съвременни бойни бронирани машини за Сухопътните войски. Проектът на авиацията е на стойност 1,8 млрд. лв. с ДДС и предвижда закупуването на многоцелеви бойни самолети, най-малко 8 на брой, като разплащането е за 10 г. Това е първият етап, а през вторият ще бъдат закупени още толкова изтребителя. Освен нови, самолетите могат да бъдат и употребявани. Проектът за превъоръжаване на пехотата пък е на стойност 1, 5 млрд. лв с ДДС и за тази сума трябва да придобием 150 бр. съвременни бойни бронирани машини. Намеренията са те да бъдат произведени у нас, както и тук да се извършва поддръжата и ремонта им.

“Няма да има политически и геополитически предпочитания, който направи най-добрата оферта ще бъда предпочетен”, заяви военният министър Красимир Каракачанов. Днес проектите ще бъдат депозирани в деловодството на парламента.

Доклад за отбраната за 2017г.
Армията ни пази, но
с ограничения

Българските въоръжени сили са в състояние да изпълняват задачите си, но със затруднения и повишен риск. Това се сочи в Доклада за състоянието на отбранатга за 2017г., приет от кабинета вчера. Основният констатиран проблем е недостигът на военнослужещи, който вече е 20% от щатния състав и засяга в най-голяма степен Сухопътните войски. Другите причини са недостатъчното осигуряване на войската с ресурси – финансови и материални, както и затрудненията с поддръжката и ремонта на техниката.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.