Борисов: Ще дадем 500 хил. лв. за пораженията от урагана във Враца

Немски дарители подпомагат социални заведения в Елена

Стивън Хокинг е направил предсказание за края на света два дни преди смъртта си

Само един е кандидат за омбудсман в Благоевград

Гробните места в Търново на изчерпване Поставиха съоръжение с клетки за 144 урни

Гръцките власти конфискуваха над 400 тона вредни храни, внесени от Турция

Рафтинг сезона в Пиринско стартира със стари цени, за 50 лева вдигаш адреналина

Жълт код за поледици в 9 области в страната

Цветан Цветанов: 800 са гражданите от Западните Балкани, които са се сражавали за ИДИЛ

Григор остава четвърти в света, тренира полугол за следващия турнир в Маями

Рублата поскъпна след изборите в Русия

Габрово става столица на магията Над 100 магове от 9 държави ще покажат своите таланти на “Магична Среща Златна Котка 2018”

Принц Хари без предбрачен договор Вярвал, че бракът му ще е продължителен

Енергия за 90 км/ч Култовият дребосък Isetta се възражда на ток

Търговската война на Тръмп Заетостта в американската икономика няма да се повиши, но ще растат цените на много стоки и услуги

Нови улици радват жителите на квартал „Чолаковци” в Търново

Нови вътрешни улици радват жителите на квартал „Чолаковци” във Велико Търново. Асфалтирани са над 4500 квадратни метра локални отсечки и паркоместа, разположени в междублоковите пространства. Работата стартира в края на миналия месец, веднага след заработването на асфалтовите бази и трайното затопляне на времето.

Финансирането е със средства от бюджета. Дейностите бяха заложени в инвестиционната програма на Общината и представляват още един изпълнен ангажимент от страна на кмета на Старата столица Даниел Панов и екипа му към гражданите.

Алеите подобряват достъпа край създадения за първи път в квартала парк, намиращ се в пространството между жилищните сгради до пешеходния мост. Изграждането на зелената зона за отдих, детска и спортна площадки в кв. „Чолаковци”, бяха включени в проекта „Град Велико Търново – зелена и достъпна балканска столица на културния туризъм”. Асфалтирането на вътрешните улици бе допълнителна дейност извън този проект.

Благоустройството на квартал „Чолаковци” ще продължи с реализацията на одобрения от Управляващия орган проект „Съхранена и автентична градска среда на град Велико Търново”, за който вече има осигурено финансиране по ОП „Региони в растеж” 2014-2020”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.