Нови шест организации подкрепиха меморандума "Варна - Град на знанието"

Нови шест нови организации подкрепиха меморандума "Варна - Град на знанието", чиято цел е трансформиране на икономическия профил на морската столица чрез дигитални, иновативни и зелени решения, съобщиха от общината. Инициативата на кмета Иван Портних обединява усилията на местната власт, бизнеса, образователния и научен сектор за реализиране на пълния потенциал на града и създаване на работни места с висока производителност и доходи.


Новите партньори са "Биологичен и здравен клъстер", Клъстер "Изкуствен интелект България", Сдружение "Обединено дрон общество", "Май Маркет" АД, Българската Работодателска Асоциация Иновативни Технологии (БРАИТ) и Професионалната асоциация по роботика и автоматизация. 

Меморандумът "Варна - Град на Знанието" вече е подкрепен от шестте университета в града и Математическата гимназия, от IT компаниите ScaleFocus, Bulpros, SAP, от девненските гиганти "Солвей Соди", "Девня цимент" и "Агрополихим", от "Планекс Инвест", от концесионера на морските летища "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт", както и от Центъра по хидро- и аеродинамика и Института за пазарна икономика (ИПИ). Принципна подкрепа е заявена още от Coca-Cola European Partners, Microsoft България и KBC Group България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони