Нови 160 паркоместа в Бургас

Нови 100 паркоместа ще бъдат осигурени за паркиране в жилищен комплекс "Славейков" в Бургас. Те ще бъдат изградени при разширяването на паркинга до блок номер 69 в комплекса. Общината в морския град продължава политиката си за облекчаване на проблема с липсата за свободни площи за колите на жители и гости на Бургас. Това съобщи за Труд Чанка Коралска, заместник кмет по строителството.

В най-големия комплекс на града- "Меден рудник", също започва изграждане на нова улица с места за паркиране, в близост до нови блокове. След сигнали на живущите там хора, че нямат къде да спират возилата си, освен крайуличното паркиране, ще бъде построен и нов паркинг с 60 паркоместа, до блок номер 406, обясни Чанка Коралска. Изготвен е работен проект за улицата, която да минава край блокове 526, 510, 513, 600 и 601. В момента до изброените жилищни сгради се стига по кални коловози. На финал е и проектирането на улиците пред блокове 354, 355, 356, 357, 358, 360 и др., които ще се изпълняват поетапно.

Проблемът с паркирането в Бургас е наболял най- вече в центъра на града. Цените на паркоместата рязко са скочили. Месечният наем на открито паркомясто например варира- от 70 до 100 лева на месец, толкова са и покритите гаражи. Рядко може да се намери наем от 45 лева на месец, предимно в задни дворове, които все още не са пригодени и разчертани за паркинги. 8 000- 11 000 евро пък е цената при продажба на паркоместа и покрити гаражи в центъра. Покритите гаражи се продават и на зелено, като някои удрят и 12- 13 000 евро, коментират брокери.

Проблемът с паркирането се изостря особено през летните месеци, когато идват много туристи и гости на града.

Освен изграждането на нови паркоместа, усилено работим по ремонтите на всички улици, които са на дневен ред и с поражения след тежката зима, каза още заместник кметът на Бургас Чанка Коралска.

Коментари

Задължително поле