Михайлов подаде оставка

Борисов ще се срещне с премиера на Кралство Камбоджа Хун Сен

Официално: Борислав Михайлов подаде оставка

Убиец влиза за 25 години зад решетките 23-годишният Тодор отърва доживотния затвор заради съкратен процес

Джулиана Гани и годеникът й пускат обща песен, осмиваща Ричард Величков

Премиерът Борисов: Партньорството между България и Израел продължава да е отлично във всички сфери

Дядо блъсна с колата си баба на пешеходна пътека

Съдът спря делото за преместването на Куйович

И това видяхме…

Антония Петрова-Батинкова с нови снимки от двумесечната й почивка в Гърция

Елен връхлетял върху кола, тя пък ударила друг автомобил

„Фолксваген” потвърди, че отлага решението за изграждане на завод в Турция заради военната офанзива в Сирия

Боян Магдалинчев за позицията на председателя на ВКС по делото „Полфрийман“: Поведението на Лозан Панов е недопустимо

Нови 160 паркоместа в Бургас

Нови 100 паркоместа ще бъдат осигурени за паркиране в жилищен комплекс „Славейков“ в Бургас. Те ще бъдат изградени при разширяването на паркинга до блок номер 69 в комплекса. Общината в морския град продължава политиката си за облекчаване на проблема с липсата за свободни площи за колите на жители и гости на Бургас. Това съобщи за Труд Чанка Коралска, заместник кмет по строителството.

В най-големия комплекс на града- „Меден рудник“, също започва изграждане на нова улица с места за паркиране, в близост до нови блокове. След сигнали на живущите там хора, че нямат къде да спират возилата си, освен крайуличното паркиране, ще бъде построен и нов паркинг с 60 паркоместа, до блок номер 406, обясни Чанка Коралска. Изготвен е работен проект за улицата, която да минава край блокове 526, 510, 513, 600 и 601. В момента до изброените жилищни сгради се стига по кални коловози. На финал е и проектирането на улиците пред блокове 354, 355, 356, 357, 358, 360 и др., които ще се изпълняват поетапно.

Проблемът с паркирането в Бургас е наболял най- вече в центъра на града. Цените на паркоместата рязко са скочили. Месечният наем на открито паркомясто например варира- от 70 до 100 лева на месец, толкова са и покритите гаражи. Рядко може да се намери наем от 45 лева на месец, предимно в задни дворове, които все още не са пригодени и разчертани за паркинги. 8 000- 11 000 евро пък е цената при продажба на паркоместа и покрити гаражи в центъра. Покритите гаражи се продават и на зелено, като някои удрят и 12- 13 000 евро, коментират брокери.

Проблемът с паркирането се изостря особено през летните месеци, когато идват много туристи и гости на града.

Освен изграждането на нови паркоместа, усилено работим по ремонтите на всички улици, които са на дневен ред и с поражения след тежката зима, каза още заместник кметът на Бургас Чанка Коралска.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.