Нови 440 паркоместа и 6 детски площадки изграждат в центъра на Пловдив

Рекордните нови 440 паркоместа на мястото на стари гаражи и 6 детски и спортни площадки ще бъдат изградени през тази година в центъра на Пловдив.

Това е само част от програмата за разкрасяване на район „Централен“, която включва изграждане на няколко нови паркови пространства, основен ремонт на 3 улици с подмяна на остарялата ВиК мрежа, нови тротоари и осветление и обособяване на „джобове“ за паркиране по бул. „Шести септември“ и още 3 улици.

За реализация на капиталовата си програма район „Централен“ разполага с рекордните над 900 000 лв. „Никога досега не са отпускани толкова много средства на районните администрации – за шестте района общата сума е 9 млн.лв.“, съобщи градоначалникът под тепетата Иван Тотев. Най-много пари е получил кметът на район „Южен“ Борислав Инчев, въпреки че единствен не е от ГЕРБ, а е от Патриотичния фронт.

На снимката: Зам.-кметът на район „Централен“ по строителството Тодор Пашов, кметът на район „Централен“ Георги Стаменов и градоначалникът на Пловдив Иван Тотев

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.