На 18 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 18.11.2019

Алхимията – наука или магьосничество

Кларинетът – кармата на фамилия Димитрови Три поколения проправят пътя на музикалния инструмент в България

Георги Дерменджиев: Гледаме напред Капитанът Ивелин Попов може и да отложи оттеглянето си от националния

Еврото помага на Германия да не се превърне в Япония

Трето наводнение за седмица във Венеция

Без привилегии за имигрантите от ЕС Ще се чакат 5 г. за социални помощи и ще се плаща допълнителна такса за здраве

11 души бяха ранени при стрелба в кафене в Одрин

Суецкият канал навърши 150 години (ИНФОГРАФИКА) Идеята била замислена още от фараоните

България с исторически успех над Чехия

Израел, САЩ, Германия, Италия и Гърция проведоха военни учения за борба с руските С-400

Половината учители излизат в пенсия

Кметът Фандъкова награди Тео Ушев за принос към културата на София

Съсипаха от подигравки певицата Андреа заради фотошоп Освен недостатъците по лицето си заличи и зърното

Новоизбраните кмет и общински съветници в Търново положиха клетва в Музей „Възраждане и Учредително събрание“

снимки-Веселина Ангелова

„Можем да се гордеем с посоката, по която върви Велико Търново, с постиженията през последните два мандата и с ясните проекти за бъдещето“, каза в словото си управникът на старата столица Даниел Панов

Новоизбраните 37 общински съветници във Велико Търново и кметът Даниел Панов, който започва трети мандат, положиха клетва. Тържествената церемония се състоя в музей „Възраждане и Учредително събрание“.

В местния парламент най-голяма е групата на ГЕРБ, която е от 17 души, БСП имат 7 представители, ВМРО, Българска демократична общност и „Демократична България“ по трима, Алтернатива на гражданите и ДПС по двама. Броени часове преди клетвата Весела Лечева от БСП и Александър Нанков от ГЕРБ се отказаха да са общински съветници. На техните места влязоха Красин Каракоцев и Гергана Евтимова.

Клетва положиха и кметовете на населени места в общината, които са общо 13. В новосформирания Общински съвет ще заседават седем жени. Най-младият е Деян Кузов на 26 години, а най-възрастният – Стоян Витанов – на 65 години. Тези, които за пръв път са част от местния парламент, са 1/3 от състава му.

„В тези минути, когато положих клетва като кмет на община Велико Търново, усещам особено силно голямата отговорност, която нося пред всеки от вас, пред нашия общ дом – Велико Търново, историческата и духовна българска столица!
Вълнението е още по-силно тук – в сградата на Учредителното събрание, която е един от най-ярките символи на българската държавност!
Днес се намираме в същата тази зала, в която преди 140 години първите ни законотворци са дали посоката, по която да върви България след Освобождението. С първата българската конституция – Търновската конституция, нашите предци избират европейското развитие и прогреса. Наш дълг като избрани представители на местната власт е да защитаваме този път пред Велико Търново и пред България.

Уважаеми великотърновци, именно вие – със своя глас в отминалите избори, защитихте тази посока на бъдещото развитие на нашия град общината. Благодаря ви за подкрепата и доверието – те са огромна морална опора и много голям политически капитал. Всеки глас за мен е дълг и отговорност.

Градът ни има особено значение за България и Европа. Това ни задължава да съхраняваме постигнатото до момента и да го надграждаме, за да бъде средата комфортна за децата на Велико Търново, за младите хора и техните родители, за всички нас и нашите приятели.
Можем да се гордеем с посоката, по която върви Велико Търново, с постиженията през последните два мандата и с ясните проекти за бъдещето. А добрите идеи са възможност да обединим усилията и способностите си. Вярвам в това!

Животът моделира хората в две посоки: или ги прави борбени и последователни, или ги превръща в статистическа единица. Всеки избира своя начин. Мен, обаче, просто съществуването никога не ме е удовлетворявало.

Аз ще работя с всеки от общинските съветници, който има принципно отношение към проблемите, който поставя обществения интерес на първо място и за който Велико Търново е кауза и на думи, и на дела.
Аз няма да търгувам нито с доверието на великотърновци, нито със собственото си достойнство, както не съм го правил досега.

Велико Търново ще продължи по начертания и единствен пред Старата столица път – да бъде съвременна и динамично развиваща се община. Така пожелаха и преди 140 години нашите предци!
Ще продължим да отделяме особено внимание на опазването на нашата българщина – семейните ценности, традициите и обичаите.

Надявам се, че общинските съветници също усещат колко голяма е отговорността. Вие сте представителите на всеки от нас. Вие сте избрани от нас – гражданите, за да защитавате нашите интереси, да представяте нашата позиция и да се вслушвате в нашия глас. Безупречната репутация и чувствителността към проблемите на хората трябва да се превърнат в норма на живот за всеки представител на местната власт.

Тази година отбелязваме 90-та годишнина на един от най-мъдрите писатели на нашето съвремие – Йордан Радичков, затова ще завърша с негови думи: „Добрият човек ще познаеш по огъня. Злите хора оставят след себе си пожарища, добрият човек оставя подире си огнище“, каза в словото си Даниел Панов.

Церемонията продължи с първото тържествено заседание на новосформирания местен парламент, чиито старт по традиция даде най-възрастният общински съветник – доайенът Стоян Витанов. Първата редовна сесия ще се проведе в последния четвъртък на ноември.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.