Радев и Йотова ще положат клетва пред Народното събрание на 19 януари

Новоизбраните президент и вицепрезидент на Република България Румен Радев и Илияна Йотова ще положат клетва пред Народното събрание на 19 януари 2017 г. Това става ясно от информация, публикувана на сайта на НС.

Заседанието на парламента ще бъде от 10.00 часа и ще се предава пряко по Българската национална телевизия и Българското национално радио. На церемонията са поканени да присъстват президентът Росен Плевнелиев, вицепрезидентът Маргарита Попова, министър-председателят в оставка Бойко Борисов, министри от кабинета в оставка, членовете на Конституционния съд, председателите на ВАС, ВКС, ВСС, главният прокурор, представители на дипломатическия корпус, на държавни институции, на регистрираните в България вероизповедания.

Представителна гвардейска рота ще посрещне официалните лица пред централния вход на парламента. Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще прочете решението, с което ЦИК обявява Румен Радев и Илияна Йотова за избрани за президент и вицепрезидент на България. Румен Радев и Илияна Йотова ще положат клетва пред парламента в присъствието на Негово Светейшество патриарх Неофит.

В пленарната зала ще прозвучат националният химн и химнът на Обединена Европа.Румен Радев ще направи първото си обръщение пред Народното събрание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика