Гръцкият външен министър е получил писмо с куршум заради “македонския въпрос”

Появи се трейлър на филма “Хари и Меган: Кралски романс”

Заради строеж на мост на магистрала „Струма” спира движението край Сандански

Мария се снима гола – на части Гери Дончева, Николета Лозанова, Дебора и Рут Колева също показват плът

Президентът на Академията за кинематографично изкуство и наука Джон Бейли е обвинен в сексуални посегателства

Русия закрива британското генерално консулство в Санкт Петербург

Разрушение със Скалата и зверове на стероиди “Rampage: Унищожителите” залага на специалните ефекти

Министър Нанков инспектира строителството на кораб за маркиране на Дунав

Русия гони 23-ма британски дипломати

Каракачанов: Няма обжалване на поръчката за ремонт на самолетите

Показаха най-скъпия шоколадов бонбон в света

Аптекарка цери с ръце, вместо с лекарства Помага при ставно-костни и гинекологични проблеми, диабет, късогледство

Британският посланик в Москва е повикан в руското външно министерство

Градска кола на ток Концептът върви към серийно производство

Как хакер сваля блондинка

Новото постановление за интеграция на преселници ще бъде публикувано за обществено обсъждане в петък

Снимки: Пламен Стоименов

В петък ще бъде публикувано новото Постановление 208, касаещо интеграцията на бежанците, след като старият регламент беше отменен на извънредно заседание на кабинета миналия петък. Това обяви служебният вицепремиер Деница Златева на брифинг в Министерски съвет.

„Работната група е на финален етап в подготовката на критериите. Тя е създадена много преди да бъде отменено Постановление 208. Има решение на Министерски съвет, съгласно което до петък трябва да бъде предложен нов текст на постановлението с много ясни критерии за интеграция”, посочи Златева.

Проектът на постановлението ще бъде качен и в интернет за обществено обсъждане, ще бъдат взети под внимание всичките коментари, получени в съответните законови срокове, каза вицепремиерът. Тя припомни, че сроковете за обществено обсъждане са два – съкратен 15-дневен и нормален от 30 дни. Преценка е на вносителя на кой от двата срока ще заложи.

Министерският съвет отмени Постановление 208 с мотива, че в сегашния си вид Наредбата на практика не функционира. Тя не съдържа ясни критерии и изисквания за социалната и културната интеграция на мигрантите. Освен това, създава редица проблеми и генерира напрежение в населените места, особено за кметовете, които следва да изпълняват изискванията на нормативната уредба и, едновременно, да се съобразят с възникващите обществени нагласи, са основните мотиви за решението.

Правителството възложи на министрите на вътрешните работи и на труда и социалната политика в най-кратък срок – до 7 април, да подготвят нова наредба, която да отчете международните правни норми, да въведе ясни критерии за интеграция и да гарантира спокойствие и сигурност в страната.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Тази отмяна предизвика гневната реакция на началника на Борисов, шефът на ЕНП Жозеф Дол, който размаха пръст на България заради отмяната на Постановление 208 за заселване на мигранти, която нарече “много лоша новина в противоречие с европейската практика” и призова то да не се пипа, защото България се била “съгласила с политиката на ЕС за заселването и интеграцията им” миналата година (при Герб), като за това България „е получавала европейски средства”. Само че Борисов лъжеше (както винаги), че тези пари били за опазване на границата. Лъжите му лъснаха с изказването на чичко Дол, влюбен в демокрацията, защото му дала възможност да гледа порно филми в кината (негово признание). И тъй като Борисов също обича демокрацията, защото и на него тя много му е дала и то не само порно за душата, той изпълнява каквото му наредят „началниците”. Затова служебното правителство и президентът да не се хабят, защото Борисов отменя всякакви закони и правила, които не са му удобни и изгодни, още повече, ако не са удобни на Брюксел, за който стана ясно, че е наредил на Борисов да превърне България в огромен миграционен лагер и санитарен кордон и Банкянската Вечна Амбър се е съгласила, за разлика от Вишеградската четворка.

  2. Парцала Борисов е за бесене, такъв продажен и крадлив боклук няма право да диша въздух и да вижда слънце. Трябва да бъде върнато смъртното наказание и всички национални предатели да се наказват със смърт.

  3. Току що един наш интересен пост беше хмм откраднат от Труд. Не се появи, но скоро разните инфа и идеи в него ще се появят като отделни стати, подписани от Труд:) Петко Соплчето явно си върши работата:) Така петик, действай:) като не можем както щем да щем както можем:)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.