Новото строителство забави темпа на поскъпването на имоти в София

Нарасналото търсене на имоти в София постепенно доведе до увеличено предлагане от страна на строителните предприемачи, като най-силен ефект от повишеното предлагане на ново строителство се усети през изминалото 3-то тримесечие. Това съвсем естествено доведе до балансиране на пазара в София на равновесна цена около 1000 евро/кв.м и забавяне на темпа на нарастване на цените.

Данните на BULGARIAN PROPERTIES сочат, че през третото тримесечие средната цена на имотите запазва достигнатите през предходното тримесечие нива и остава без изменение.

Към момента пазарът е в баланс и се радва на отлични условия за покупко-продажби на имоти, със стабилно търсене и наличен избор от ново строителство, както и все повече качествени и адекватно оценени имоти на вторичен пазар.

Наскоро обявените данни на Агенцията по вписванията за 3-тото тримесечие сочат, че в София са вписани 6 300 имотни продажби при 6 073 за същия период на миналата година, което е ръст от 3.75% на годишна база. За деветмесечието нарастването на обемите продажби на имоти в София е около 4%, като извън статистиката остават сделките с жилища в процес на строителство, които ще бъдат вписани на по-късен етап.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти