Ново бедствено положение в Харманли заради пожари

горски пожар

Ново бедствено положение е обявено в община Харманли, съобщават от пресцентър на Община Харманли. Към 17.00 часа на в следствие на възникнал пожар и неговото бързо разпространяване в град Харманли (местност „Казала“) и селата Остър камък, Надежден, Иваново и Лешниково е необходимо спешно да се създадат мерки за защита на населението в засегнатия район.

За целта кметът Мария Киркова е разпоредила всички сили и средства за овладяване на положението да се включат след провеждане на необходимите инструктажи за действие и нужната екипировка, както и да се оповести населението и засегнатите райони за предотвратяване на нещастни случаи и готовност за евакуация.

Фронтът на пожара е около 1 км. Засегнати са около 100 дка предимно иглолистни горски територии. Това съобщиха от пресцентъра на Изпълнителна агенция по горите. Създадена е необходимата организация. Горски служители от държавните горски стопанства, Югоизточно държавно предприятие и Регионална дирекция на горите – Кърджали, както и служба пожарна с необходимата техника и противопожарни автомобили са на мястото на пожара. Полагат се усилия огънят да не премине в съседен голям горски масив.

Коментари

Задължително поле