Ново заглавие в афиша на Планетариума в Пловдив

"Далечни светове и извънземен живот" е новото заглавие в афиша на Планетариума в Природонаучния музей в Пловдив, което ще могат да видят любителите на астрономията от града под тепетата и цяла България. Нощното небе е изглед към безкрайността. Съществува ли извънземен живот някъде там? Дали такива извънземни пътуват из Космоса и посещават Земята? Доказателства за извънземни посетители обаче не съществуват. За да търсим този потенциален живот, по-добре да погледнем към Космоса, надявайки се че ще открием далечни светове на други планети, обикалящи около звезди, подобни или различни от нашето Слънце.

В рамките на човешкия живот за много от нас може да настъпи времето, когато гледайки нагоре в небето към определена звезда, с увереност да възкликнем: "Там има живот!" След като видите филма, със сигурност ще вникнете по-дълбоко във Вселената и ще промените представите си за граници, защото такива очевидно няма!

Времетраенето на филма "Далечни светове и извънземен живот" е 50 минути, препоръчителната възрастова граница е за деца над 7 години, а часовете на прожекциите в Планетариума са 10.30, 12.00, 13.30, 15.00 и 16.00 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Наука