Фитнес пази „Юнайтед“ от контузии

На 23 юли 2019 да почерпят

Тъкмят рецептата за бира със светена вода Кехлибарената течност ще се казва A-Men

Проф. Кантарджиев: Тигровият комар не пренася тропически вирусни инфекции

Русия и Турция може да правят заедно С-400

Тръмп: Вашингтон работи с Исламабад за слагане на край на войната в Афганистан

Не забраняват фермерските пазари Има заповед за спиране на продажбите на свинско месо и месни продукти

Кубрат Пулев си върна боксовия лиценз в САЩ

Бул. „Витоша” e №3 по ръст на наемите Цените са се повишили с 8,3% в рамките на една година

Макрон: 14 страни-членки на ЕС се споразумяха за нов „механизъм за солидарност“ за мигрантите

Бурджу Йозберк е красива и талантлива

Цените на петрола се повишиха

НАП спира временно 6 електронни услуги Няма достъп до обявите за продажба на имущество на длъжници

Имам ли право на майчински, ако ме съкратят в срока за изпитване

Откриха тухла с печат с името на римския консул Марулус в древния град Нове Уникалната находка датира от 184 година

Ново отделение със супеарапаратура ще заработи в Онкологичния център Корпусът ще е готов до две години

Онкоболните са над 30 000 души. Новият корпус ще е крачка напред в лебението им, каза директорът на Онкологичния център- проф. д- р Христо Бозов

Бургаският Комплексен онкологичен център /КОЦ/ ще има нова сграда. В сряда бе направена първата копка. Проектът е на стойност 9 млна лв и ще бъде реализиран за две години. Сградата ще бъде двуетажна. В нея ще бъде разположено отделението за нуклеарна медицина, за което по проекта ще бъде закупена супер модерна апаратура. Онкоболните в регона са над 30 000 души.

„Това, което ще се построи тук, няма да има аналог в страната. Досега бургаските пациенти се записваха и чакаха ред с месеци, за да отидат да си направят изследвания и качествена диагностика. Това нещо ще се прекрати. Всички, не само бургаските пациенти, но и тези от региона, ще се преглеждат тук. Специалистите ще правят качествен анализ. По този начин не само диагностиката ще е по прецизна и по-точна, но и самото третиране на раковите клетки ще бъде изключително прецизно, така че да не се увреждат здравите тъкани на човешкия организъм“, каза кметът Димитър Николов.

В корпуса диагностиката и лечението на онкоболните пациенти ще се извършва в 2 посоки. Първата ще е насочена към лечението на тумори на меките тъкани. Второто направление ще е насочено към диагностицирането на тумори и метастази в костите. То ще се осъществява с помощта на SPECT-CT апаратура, известна като гама камера. Ще функционира и отделение по брахитерапия.

„С развитието на отделенията по нуклеарна медицина и лъчетерапия ще постигаме едно от най-високите нива в страната, за лечение на онкоболните“, каза проф. Христо Бозов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.