Ново поскъпване на природния газ с над 4% от 1 юли

Въпреки шоковото увеличение, което получи от април, „Булгаргаз“ поиска ново поскъпване на природния газ от юли. Припомняме, че по настояване на държавното дружество Комисията за енергийно и водно регулиране реши синьото гориво да поскъпне с близо 30% от 1 април, което оскъпи парното и топлата вода в цялата страна.

Сега „Булгаргаз“ прогнозира ново поскъпване на природния газ с над 4% от началото на третото тримесечие на годината. Прогнозната цена е 378,60 лв. на 1000 кубически метра (без пренос, акциз и ДДС). Увеличението спрямо сега действащата тарифа е с 15,34 лв. на 1000 куб. М (4,22 %). Мотивите на „Булгаргаз“ – очакваните по-високи доставни цени на природния газ.

Окончателното предложение на “Булгаргаз“ ЕАД за утвърждаване цената на природния газ ще бъде внесено в Комисията за енергийно и водно регулиране след месец, а регулаторът трябва да се произнесе на свое заседание до края на юни.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.