Ново правило на ЕВРО 2024 ще важи и за евротурнирите

От следващата седмица капитаните на клубовете ще бъдат единствените играчи, които могат да говорят със съдията в клубните турнири на УЕФА, обяви Европейската футболна федерация. След като на Европейското първенство в Германия се въведе ново правило за комуникация между съдии и играчи на терена, сега УЕФА ще разчита на него и в клубните надпревари на "Стария континент". 

Първата жертва на това правило беше играчът на Манчестър Сити и испански национал Родри, който получи жълт картон в първото полувреме при победата на националния му отбор с 1:0 срещу Италия. Той говори със съдията, въпреки че не беше капитан на отбора. Това беше неговият втори жълт картон на турнира, така че пропусна мача срещу Албания.

„Да си съдия в съвременната игра е много трудно. Реферът взема между 200 и 250 решения на мач, това е по едно на всеки 22 секунди, понякога в трудни и противоречиви ситуации, под огромен натиск, и всяко от тях е внимателно проучено и прегледано от много различни гледни точки както от фенове, така и от експерти.

Успехът на този нов подход, който играчите разбраха и приветстваха публично като несъмнено подобрение на имиджа на футбола, засилва нашата увереност, че това е пътят напред. Честната игра и уважението са ценности. Започвайки от новия сезон на клубните състезания на УЕФА, който започва следващата седмица, този подход ще бъде разширен за всички мачове в състезанията на централата“, обяви сайтът на УЕФА.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят