На 21 май 2019 да почерпят

Делон благодари на жените, които са го обичали 72-годишният фестивал почете в Кан 83-годишната екранна легенда

Крайната десница се оттегли от правителството на Себастиан Курц

Връчиха наградите „Св. Патриарх Евтимий” и „Култура” на изявени великотърновци

Сърбия и Украйна обраха овациите на Карвинг феста в Габрово Наградите връчиха кметът Таня Христова и членове на компетентното жури

Себастиян Курц уволни вътрешния министър на Австрия

Раненият български алпинист на Олимп е в много тежко състояние с черепно-мозъчни увреждания

Толгахан Сайъшман стана татко

Преизбраха проф. Христо Бонджолов за ректор на ВТУ С 202 гласа „за” новият председател на Общото събрание на вуза е проф. Антоанета Анчева

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът задържа под стража Идрис М., обвинен в държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество

Заплаща ли се извънреден труд по време на командировка?

Благоевград събра най- пъстрите и екзотични пеперуди в изложбата „Живи тропически пеперуди“

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 21 май 2019

Български алпинист е ранен на Олимп, в ход е спасителна операция

Нов борд на директорите в „София тех парк“

Променя се състава на Съвета на директорите на „София тех парк“ АД. Това стана ясно след проведеното вчера общо събрание на акционерите на „София тех парк“, съобщиха от Министерство на икономиката.

Пред дружеството са налице изключително амбициозни цели за развитие, които да допринесат за общото икономическо развитие на страната. Въпреки напредъка по отношение на привличане на инвестиции и осигуряване на бъдещи финансови постъпления, текущият мониторинг сочи забавяне в постигането на целите в няколко аспекта: по отношение на осигуряването на допълнителни постъпления, необходими по предстоящи плащанията към контрагенти от системата на министерството; в постигането на целите в сферата на научно-изследователската и развойна дейност и разгръщане на дейността на „Сдружението за научно-изследователска и развойна дейност“; в събирането на вземания на компанията.

Налице са и някои констатации, свързани с оперативното управление на компанията, които са направени от вътрешни одитори на Министерството на икономиката и предстои да бъдат разгледани от АДФИ. Установени са проблеми, свързани с опазването елементи на техническата инфраструктура.

Наличието на амбициозните цели по отношение на привличане на нови инвеститори чрез тръжни процедури, необходимостта от бързо осигуряване на свеж финансов ресурс и разгръщането на научно-изследователската и развойна дейност стоят в основата на решението за промяна състава на Съвета на директорите.

В новия състав влизат проф. Николай Андреев, който следва да съдейства за връзките с научните среди и осигуряване развитието на научно-изследователската и развойна дейност. Същият има значим дипломатически опит и ще съдейства и за контактите с чуждестранни партньори.

Изпълнителен член се очаква да бъде Тодор Ангелов, който е дългогодишен юрист с опит в различни сфери, който трябва да гарантира публичност, прозрачност и законосъобразност на вземаните решения, както и подготовката на нови тръжни процедури за привличане на инвеститори. Втората му специалност по Европейска интеграция следва да гарантира и успешното интегриране на парка в международните среди и комуникацията по отношение на осигуряването на евросредствата за бъдещето развитие на компанията.

Третият член на Съвета на директорите има образование от няколко университета в България. Живка Любомирова Такева е дългогодишен заместник областен управител на София. Изпълнявала е функцията и на областен управител на София, с което би допринесла за комуникацията на компанията с всички държавни органи, както и за бъдещото териториално разгръщане на парка.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Познавам предишния Директор Ненчев.Не ми е приятел,но е изключително ерудиран,отговорен и много честен.Защо го сменяте……не Ви играе по свиркатаНа тази държава не им трябват знаещи и можещи.За бога,не се връщайте от чужбина- чака Ви съдбата на Асен Ненчев.Аз те поздравявам че за малко време показа как се работи.

  2. Сравнете cv то на досегашния директор и всички нови.Не могат на малкия пръст да стъпят на г-н Ненчев.На всички са ни ясни игричките.Ясно е ,че той много направи.Аз следях всички изяви и мероприятия и истинси се възхищавах на г-н Ненчев без да ги познавам.Те не заслужават да работиш за тях.Имаш образование и опит в чужбина,които пораждат само завист.Как ще се оправим Братя Българи?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.