Нов вид измама прилагат в Стара Загора

Снимка: Архив

Непознати се представят за полицаи и крадат от домовете на възрастни хора пари. Само на 1 май са регистрирани два случая на новия вид измама. 82-годишен мъж е бил застигнат във входа на блока, в който живее от непознат мъж. Той го убедил, че е полицай и го придружил до дома му.

Обяснил му, че преди време е бил подаден сигнал за извършена кражба в същия апартамент и трябва да се извърши допълнително разследване. Непознатият мъж поискал от потърпевшия да му покаже къде държи парите си, взел сумата от 1000 лв. и помолил за чаша вода. При връщането си с водата потърпевшият установил, че непознатия мъж е напуснал апартамента. По случая е образувано досъдебно за престъпление по чл. 194, ал.1 от Наказателния кодекс.

71-годишна жена е подала сигнал във Второ РУ - Стара Загора, че е пострадала от измама. На 1 май около 11:00 часа, непознат за нея мъж е позвънил на входната врата на апартамента ѝ на ул. „Св. Княз Борис I“. Той се представил за полицай и поискал да извърши проверка на бижутата ѝ. След като била въведена в заблуждение, жената предоставила на мнимия полицейски служител около 15 гр. златни бижута. След като мъжът си тръгнал, жената установила, че от портмонето ѝ липсва и сумата от 110 лв. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал.1 от НК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право