Нов депутат от ДПС се отказа от място си в 44-тото НС

Нов депутат от  ДПС се отказа от място си в 44-тото Народно събрание. От ДПС съобщиха, че Дурхан Мустафа е депозирал заявление за прекратяване пълномощията на народен представител.

"Като човек, постигал изборни победи в екип и с честно състезание, днес не мога да приема служебна победа, каквато би била влизането ми в Народното събрание след напускането на Камен Костадинов. Затова и взех решението да последвам неговия пример и да се откажа от мястото си на народен представител от Бургас", посочва Дурхан Мустафа в специално изявление, разпространено от  пресцентъра на партията.

Дупхан Мустафа пояснява, че остава в ДПС като член на Централното оперативно бюро и като част от ръководството на партията ще продължава да отстоява ценностите, които вярва, че трябва да присъстват в политиката.

Дългогодишният депутат от движението Камен Костадинов се отказа от мястото си в парламента, заради пренареждане на листата в Бургас. Причината беше "феноменът 15:15" и  на Ангел Исаев.

До оставката на Костадинов се стигна, след като от  ДПС поискаха Исаев да се откаже от депутатското си място, но той отказа и стана първия независим депутат в 44-тото НС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика