Нов запис показва атентата от Барселона

Каталунските власти разпространиха нови кадри от нападението в Барселона, заснети от охранителни камери, предаде Ройтерс.

На тях се вижда как пешеходци по булевард „Рамбла“ бягат, за да се спасят от преминаващия с висока скорост бял микробус, с който терорист уби 13 души.

https://www.youtube.com/watch?v=0tIRa9_-wuo

Пешеходците успяват да се скрият в склад, който веднага спуска решетките на входа.

Над 125 души бяха ранени в нападенията в Каталуния, отнели живота на още двама души – един убит след атаката от шофьора на микробуса, и още един – в Камбрилс.

Днес в каталунската столица ще има голям протест срещу тероризма. Той ще е под мотото No tinc por (Не ме е страх, на каталунски език) и се очаква в него да участват десетки хиляди души, вкл. и кралят на Испания Фелипе VI.

Кралят обаче няма да е начело на кортежа на демонстрантите. Няма да са начело и присъстващите депутати. Начело, както обясни кметицата на Барселона – Ада Колау, ще бъдат представители на различните служби, общности и организации, които още от първата минута се погрижиха за жертвите на атентатите от 17 август – силите на реда, Бърза помощ, таксиметрови шофьори, обикновени жители на квартала около „Рамбла“, продавачи и собственици на магазини и заведения в района.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа