Нов информационен център за туристите в Бургас

Стотици туристи от Полша, Латвия, Естония, Холандия и Израел вече са посетили Бургас, преди началото на лятото. През април е отчетен 164 процента ръст на пътниците, преминали през Летище Бургас. За още по- голямо удобство на пристигащите гости в града, започва строеж на нов информационен туристически център. Идеята за изграждането и локацията (ъгъла на улиците „Александровска“ и „Богориди“) е на общинските съветници от ГЕРБ Тодор Колев, Антон Вечерников и Юлиян Станков. Преди месец те сформираха екип с представители на общинската администрация и представиха идеята на кмета Димитър Николов.

Само четири седмици по-късно реалните действия вече са факт. Очаква се обектът да е напълно готов до края на месец май. Новият център ще помага на туристите, по- бързо да се ориентират и да стигат до атракциите на Бургас.

Общинските съветници коментираха, че благодарение на бързата реакция на кмета и екипа му Бургас ще може да обслужи стотиците туристи, които идват в града заради новите нискотарифни полети. Интересът към града е много голям.

Новият туристически център ще е временна постройка, изградена с минимален бюджет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България