Нов круизен маршрут Бургас-Одеса

Круизните връзки между Бургас и Одеса ще бъдат възстановени. Преговорите за това са в напреднал етап. Вече е намерен превозвач, който е дал принципното си съгласие да осъществи маршрута. Маршрутът може да включи и Истанбул. Това съобщиха на пресконференция в Бургас посланикът на Украйна в България Н.Пр. Микола Балтаджи и почетният консул Димитър Караненов. Двамата информираха и за предстоящо побратимяване на Бургас с Одеса или Николаев.

Димитър Караненов заяви, че докато през 2012 - 2013 г. посетилите страната украинци са били 215 хил., през 2016 г. те вече достигат 375 хил. През лятото на 2017 г. може да се очаква ръст от 10% на преминалите през страната украински туристи. Посещението на български туристи в Украйна е значително по-малко за съжаление, коментираха посланикът и почетният консул. Затова вече имало предложения да се обмислят специални туристически маршрути, които да се предложат на българския пазар.

Продължава да стои на дневен ред сключването на спогодба за нейното асоцииране в ЕС. До 24 ноември вероятно ще бъде взето решение и за безвизов режим при посещение на украинските граждани в страните от Съюза.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес