Генков на преговори с „Локо“ (София)

Прахът на Стивън Хокинг ще бъде положен в Уестминстърското абатство

Полицията в Пловдив издирва мъж, намерил портфейл с много пари и не го върнал

Старт на ремонта на „Графа“ с финала на европредседателството Корейци искат да правят тикет системата на София

Реферите стягат редиците през уикенда

Висшето поскъпва с 12 на сто от есента По-евтино ще бъде обучението само в Софийския университет, намаленията са между 200 и 500 лева

Доналд Тръмп заяви, че може да се срещне с Владимир Путин в най-близко бъдеще

Тъмната страна на вечното дерби

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 март 2018

Язовир “Кърджали” е започнал да прелива

Без банкови такси за плащане към ведомства Прилагането на облекчението ще зависи от всяко ведомство

Отказват на клиент да му продадат алкохол, той хвърля ръчна граната Двама души бяха убити и още няколко ранени в столицата на Молдова Кишинев

„Люлин“ предава от Марс

Руското МВнР покани всички посланици на среща по случая Скрипал на 21 март

Валери Симеонов: Когато партньорите поискат да се оттегля от правителството, ще го направя

Нов обвиняем по делото за източване на агенцията по рибарство

Прокуратурата e привлякла нов обвиняем по делото за злоупотреби с евросредства в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА). Това стана ясно в хода на днешното съдебно заседание, в което бе разглеждано искането на държавното обвинение за отстраняване от длъжност на двама от обвиняемите, съобщава “Фокус”.

До сега с повдигнати обвинения бяха трима: Янчо Янев – изпълнителен директор на ИАРА; Златин Георгиев – инспектор в агенцията и Петър Генов, който според прокуратурата чрез действията си умишлено е улеснил Георгиев да представи пред Агенцията неверни сведения и така да получи средства от фондове, свързани с Европейския съюз.

Днес стана ясно, че прокуратурата е повдигнала още едно обвинение – на Бонка Тодорова, управляваща фирмата „Капитан Z” ЕООД. В хода съдебното заседание стана ясно, че преди да стане инспектор, Златин Георгиев е представлявал това дружество, а Тодорова е негова тъща.

Събраните по делото доказателство сочат, че именно това дружество е подало неверните данни в ИАРА във връзка с мярка 1.1 – публична помощ за постоянно прекратяване на риболовни действия от приоритетна ос № 1 „Мерки за приспособяване на българския риболовен флот“ по Оперативна програма за развитие в сектор „Рибарство”. Част от неверните сведения са били предоставяни, за да бъде допуснато за участие в програмата и въз основа на тези данни да получи субсидия в размер на 59 972 лв.

Софийски градски съд реши да отстрани от длъжност Златин Георгиев. Съдът възприе тезата на държавното обвинение, че в качеството си на инспектор в ИАРА, ако продължи да изпълнява длъжността си, Георгиев може да повлияе върху обективното разследване на всички факти и обстоятелства по делото, а от там и на съдебното решение.

По време на днешното заседание съдът прекрати делото срещу Янчо Янев, в частта му относно искането на държавното обвинение за отстраняването му от длъжност, защото той вече е освободен със заповед на министъра на земеделието и храните Десислава Танева. В момента съдът разглежда искането за отстраняване от длъжност на Златин Георгиев и предстои да се произнесе по-късно.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.