Нов парк и зона за паркиране изграждат в Пловдив срещу Малката Базилика

50 нови паркоместа ще бъдат изградени на мястото на 30-те досега съществуващи метални гаражи на улица "Гео Милев", която се намира на гърба на бул. "Княгиня Мария Луиза", точно срещу Малката раннохристиянска базилика. Те ще бъдат с габарит 2.40 метра, както е по общинската наредба и съгласно Закона за движение по пътищата.

От съществуващите 30 гаража са останали само 3, но и те съвсем скоро ще бъдат демонтирани от собствениците им.

"Благодаря на гражданите за разбирането и за това, че сами премахват гаражните клетки", заяви кметът на район "Централен" Георги Стаменов. Той обясни, че администрацията има изготвен проект за 150 000 лв. за изграждане на нова паркозона с трайна асфалтова настилка, както и на голям парк пред блоковете на бул. "Княгиня Мария Луиза".

Проектът включва ново осветление, подмяна на настилките, озеленяване, а монтираният вече сондаж дава възможност за напояване на бъдещия парк. "В момента разговаряме с ЕVN за демонтиране на старите амортизирани стълбове за улично осветление.

Предвиждаме да ги подменим с паркови стълбове с LED-осветление", допълни районният кмет Георги Стаменов. Той е категоричен, че след реализирането на проекта районът ще придобие съвременна визия на град, който след година и половина ще бъде Европейска столица на културата.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – [email protected] И [email protected]

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони