Нов питомец във Варна от зоопарка в Пазарджик

Варненският зоопарк се сдоби със 7-месечно тигърче Цезар, пристигнало онази вечер късно от зоологическата градина в Пазарджик.

Засега новият питомец е настанен в самостоятелна клетка, от която ще ухажва тигрицата Мирали. Надеждата на ръководството на зоокъта е Цезар по-скоро да може да утеши и разведри тигрицата-вдовица, която тъгува за Геро, починал преди седмица.

Тялото на 18-годишния тигър е предадено на Природонаучния музей, за да бъде препарирано. Геро е роден на 20 февруари 1999 г. в зоологическата градина в София. След пристигането си във Варна, едва на 6 месеца тогава, претърпя сериозен инцидент-лъвът от съседната клетка отхапа и откъсна лявата му лапа, но и без нея той си остана докрай любимец на варненските деца.

Геро има и интересна любовна история с нежната си половинка Мирали, която му се падаше бълдъза. След като забраниха диви животни да участват в циркови програми тигрицата Мирали и сестра й Найша дойдоха преди три години във варненския зоопарк. На живелия 15 години като самотен и заклет стар ерген Геро му бяха отредили Найша да му стане булка. Оказа се обаче, че цирковата фурия е много агресивна, а сестра й Мирали е по-гальовна и покорна тигрица, по която затуптя сърцето на мъжкаря с осакатена лапа и между тях пламна любовта от пръв поглед. Пренебрегната Найша беше откарана в зоопарка в Пазарджик, където точно за Свети Валентин преди 2 години, попадна в прегръдките на техния тигър Саша.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони