Нов рекорд на олимпийското ни таекуондо

Нови 7 медала спечелиха българските таекуондисти на Мултиевропейското първенство, което се провежда в Пловдив. Така общия брой на завоюваните родни медали само от това състезание става 17, което поставя нов рекорд за олимпийското ни таекуондо.

Златен, три сребърни и три бронзови са медалите от събота, които поставят новия таекуондо рекорд. Припомняме, че в началото на годината националите ни спечелиха 13 медала на Европейското първенство в Турция. Точно толкова е броят на завоюваните медали за цялата 2017 г. от европейски и световни първенства, а само до момента на 2018-а те са вече 30!

Така Българското таекуондо бие собствените си рекорди и носи на страната ни невероятни успехи за пореден път.

Световният ни шампион Александър Джорджев в кат -59кг от клуб TK Гладиатор, донесе златото на страната ни, след като премина през 4 победоносни битки. Първите две, Сашо доминираше категорично над противниците си от Гърция и Русия. В трета среща, Джорджев срещна силен противник от Франция, но това не попречи на шампиона ни, да го преодолее с 14:13. На финала, дупничанинът даде своя реванш на турчина, който го спря по пътя зя медал на Световното в Тунис, и с 10:8 го остави след себе си.

Сребро за България донесе Йордан Колев от клуб Рамус в кат. -80кг, който направи победоносни мачове, но белгиец го спря да вземе златото. Габриела Кацарова – 46 кг представи клуба си Класа на високо ниво и завоюва второто сребро за България. Третият медал със сребърен цвят бе спечелен от европейския ни шампион от 2017 г. Даниел Ладжев от клуб Августа.

Бронзовите медали за страната, дойдоха от младите ни таекуондо надежди Николет Костова в кат. -49 кг от клуб Гладиатор, Ванеса Маркова в кат. – 46 кг от клуб Херея и Иван Симеонов от клуб Сунг ри (Ботевград).

Коментари

Задължително поле