Нов Реформаторски блок се РОДи в Монтана

Осем десни и центристки партии създадоха ново Реформаторско обединение в Монтана. Новият съюз ще носи името Реформаторска общност за демокрация (РОД) и първата му цел е спечелването на местните избори.

Основата на бъдещото според създателите му широко дясно обединение в Монтана поставиха партии от Реформаторския блок – Движение България на гражданите /ДБГ/, Съюз на демократичните сили /СДС/, Българска нова демокрация /БНД/, Български народен земеделски съюз /БЗНС/ и ПП „Глас народен”.

В срещата се включиха и от Съюз на свободните демократи /ССД/, Движение „Обединени земеделци и демократи” и Партия на българските жени. Общото, което служи като спойка за максимално широко обединение на демократичната общност в община Монтана, е успешното управление на кмета Златко Живков, на когото хората гласуват доверие вече пети мандат.

Тази пълна подкрепа ще продължи и на предстоящите местни избори, декларираха участнтиците в срещата. „В Монтана подобно на РОД обединение има през всичките тия години, когато е избиран кметът Златко Живков и най-голямата ни група в Общинския съвът, както и аз като народен представител. РОД е платформа за обединение на всички демократични хора по места. Монтана е доказателството, че именно през широки обединения на реформаторската общност минава победата на избори, когато работим заедно и гледаме това, което ни свързва, а не търсим малките различия, които ни правят самостоятелни политически субекти”, каза лидерът на партия БНД доц. Борислав Великов, председател на 39-то Народно събрание /2005г./ и три мандата народен представител на Монтана от РБ.

РОД – Монтана излезе и с политическа декларация, в която са отправени искания към управляващите от ГЕРБ в републиканския бюджет за следващата година и във връзка с председателството на България на Съвета на ЕС да се обърне повече внимание на Северозападна България чрез целенасочена политика за съживяването на региона. А общините в страната да не се делят на „наши” и „ваши”, настояват обединените десни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика