Нов сезон, старият Меси

Новият сезон за големите футболни величия Лионел Меси и Кристиано Роналдо започна. За първи път от девет години насам обаче големите съперници не се състезават в едно и също първенство. Португалецът премина в "Ювентус", докато аржентинецът продължава да пише история в "Барселона". Какво обаче направиха двамата в първия си шампионатен мач, в който са далеч един от друг?

Роналдо стартира в новия си клуб с победа. Тимът му победи в драма "Киево" с 3:2. Роналдо създаде две положения за гол на своите съотборници. Завърши срещата с общо осем изстрела, половината от които точни. Игра общо 57 пъти с топката, подаде я в 30 случая с точност 90%. Завърши двубоя с нито един успешен дрибъл. Въпреки че не започна в тима от Торино така, както му се искаше, Роналдо получи положителни сигнали от съотборниците си, че ще се сработят.

Какво обаче направи Меси? Нов сезон, старият Лео. Аржентинецът отново бе с главна заслуга за успех на "Барселона". Победен бе "Алавес" с 3:0. Меси отбеляза два пъти, като първият гол бе 6-хилядният за тима в Примера дивисион. Лео игра 111 пъти с топката, стреля 8 пъти, четири от тях точни. 31-годишният играч създаде 5 възможности за попадение на съотборниците си, 6 дрибъла бяха успешни и подаванията му бяха три пъти повече от тези на Роналдо - общо 90 с точност 81%.

Преди година ситуацията около двамата съперници беше идентична. Меси почна с голове, Роналдо - не. Впоследствие двамата завършиха шампионата в челото на голмайсторите – Лео бе с 34 попадения, а Кристиано с 26. И докато Роналдо се опитва да покори нов връх, то Меси изглежда ще продължи да царува в Испания.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят