Нов тип пешеходни пътеки по паважните улици в Пловдив

Нов тип пешеходни пътеки се появиха през тази седмица по паважните улици в Пловдив. Първата пешеходна пътека от бели бетонни ивици пък бе направена върху паважната част на улица „Богомил” в район „Източен” до основно училище „Васил Левски”.

„Проектът е на експертите от общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“ и е продължение на усилията ни да осигурим безопасно движение за всички, и особено децата, в рамките на целия град“, коментира директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Борислав Кръстев.

Новата пешеходна пътека е на особено невралгично място, тъй като освен интензивния автомобилен трафик точно срещу училището има павилион за закуски. Поставени са съответните вертикални пътни знаци, а очакванията от новата маркировка са да осигури по-добра видимост и да е по-трайна. Ако се постигне търсеният ефект, такива пътеки ще бъдат изградени и в други райони на Пловдив с павирани улици.

Инж. Борислав Кръстев увери, че до началото на новата учебна година на 15 септември ще бъдат обновени всички пешеходни пътеки край детските и учебните заведения. Той призова шофьорите да спазват правилата за движение, защото всяко спиране или паркиране до пътеките за пешеходци затруднява видимостта и създава рискове за безопасността.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България