Нов център за рехабилитация и интеграция за деца и лица с увреждания откриха в Пловдив

Нов център за рехабилитация и интеграция за деца и лица с увреждания отвори врати в сряда в Пловдив на Главната улица „Княз Александър Батенберг Първи“ 27 в сградата, където преди време се помещаваха партийните централи на СДС и „Атака” в града под тепетата. „Това е още една от 50-те социални услуги, които Община Пловдив предоставя на хората с различни потребности.

Община Пловдив се стреми да надгражда услугата и с помощта на мобилния екип на центъра “, обясни заместник-кметът на Пловдив по социалната политика Георги Титюков. Услугата дава възможност децата да бъдат отглеждан в семейна среда, да получават качествени специализирани грижи и помощ по отношение на логопедични и психологични потребности и интеграция. Капацитетът на центъра е 35 души, но реално тези, с които се работи, са 50.

Екип от рехабилитатори, логопед, психолог, социален работник, специалист по терапевтична езда оказват подкрепа на деца и лица с тежки физически и множествени увреждания. За тези, които имат трудности с придвижването, се правят посещения и по домовете, като се работи и със семейства им.

„Община Пловдив предостави 3 допълнителни помещения на Центъра, а с любезното съдействие на дарител, бе извършен ремонт. Помещенията са оборудвани и обзаведени със специализирани уреди“, допълни Атанас Тавков, председател на сдружение „Различни, но равни“.

Центърът изцяло е изграден в съответствие с терапевтичната му дейност. Услугите се предлагат почасово, като по този начин се цели да се обхванат колкото се може повече нуждаещи се. От тях могат да се възползват и жители на други съседни на общини.

Заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков съобщи още, че през 2018 г. общината ще разкрие още 7-8 социални услуги по оперативна програма „Региони в растеж“ – 2 дневни центъра за деца с увреждания, 2 – за настаняване от семеен тип, преходно и наблюдавано жилище и център за обществена подкрепа.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.