Нов широк път Поморие - Слънчев бряг готов за сезона

Нов широк път Поморие – Слънчев бряг ще зарадва туристите още за този летен сезон. Разширението ще е готово за началото на активния туристически сезон. Това стана ясно на среща между изпълнителите на строителните работи и народните представители от ПП ГЕРБ-Бургас – Димитър Бойчев, Ивелина Василева, Ася Пеева, Галя Василева и Иван Вълков.

Работите по уширението на 5-километровия участъквървят по план и няма забавяния, коментираха техническите лица от фирмата изпълнител - "Пътстрой Бургас".

Едновременно се работи на две места по изграждане на основата за второто пътно платно от Поморие до Ахелой, така във всяка посока ще има по две ленти за движение. За реализация на уширението на трасето са изместени електропроводи, водопроводи, телекомуникационни и оптични кабели.

През април ще започнат асфалтовите работи, които ще продължат около месец, а след тях довършителните - съоръжения за защита на преминаващите птици, както и такива за шумозащитни пана, обясниха още строителите.

"Идеята е двата обекта да се пуснат едновременно, въпреки че срокът за изграждане на обхода на Ахелой е 12 месеца – до около края на октомври. Видимо е, че изпълнителите са напреднали значително и работят много

отговорно.“ отбеляза народният представител Димитър Бойчев.

Изграждането на четирилентов път от Бургас до Слънчев бряг е приоритет на народните представители от ГЕРБ-Бургас от години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България