Номинираха най-добрите търновски спортисти за 2017-а

Комисията по избор на спортист на годината разгледа обобщените номинации за наградата за тази година.

Номинациите се приемаха до 30 ноември, а право на участие имаха всички състезатели от спортните клубове на територията на Общината, припомни Георги Давидов от Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт”.

Номинираните са разпределени в три категории – „Юноши и девойки”, „Мъже и жени” и най-оспорваната – „Треньор на годината”.

„Тази година имаме рекорден брой кандидати в различните категории – 30 юноши и девойки, 19 мъже и жени и 10 треньори”,  добави Давидов.

Според статута на наградата от първите две категории ще бъдат излъчени седем номинирани, а от третата само един. Всички номинирани бяха избрани от Постоянната комисия по спорта, туризма, децата и младежта към Великотърновския общински съвет, представители на медии, както и спортните експерти на Община Велико Търново. След обобщаване на данните от гласуването ще бъдат определени победителите във всяка категория. Те ще бъдат официално обявени и наградени на тържествена церемония, която ще се проведе на 15 декември (петък) от 11:00ч. в Ритуалната зала на Община Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони